Adam Yates vyhrál čtvrtou etapu Kolem Valencie, Ion Izagirre jde do žlutého

nabor

Předposlední etapu Volta a la Comunitat Valenciana ovládl Adam Yates (Mitchelton-Scott). Druhý dojel mistr světa Alejandro Valverde (Movistar) a třetí Pello Bilbao (Astana). Čtvrtý projel cílem Ion Izagirre (Astana), který se díky tomu dostal do žlutého dresu. Roman Kreuziger (Dimension Data) dojel 24. 

Oproti včerejšku se dnes do úniku pustila pouze trojice. Znovu zde byl lídr vrchařské soutěže Diego Rubio (Burgos-BH). Znovu zde svého jezdce mělo i AG2R díky Silvanu Dillierovi a třetím do party byl João Rodrigues (W52-FC Porto).

Rubio odpadl jako první, ale Dillier s Rodriguesem si drželi stále solidní náskok. Během etapy vyrazil z pelotonu dvakrát i Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise).

Belgičan Van Hecke nebyl úspěšný. Třicet kilometrů před cílovou páskou se s Dillierem neudržel ani Rodrigues a Švýcar tak čelil pelotonu sám. Ovšem měl stále solidní čtyřminutový náskok a byl v čele virtuálního pořadí celého závodu.

Jenže za ním peloton doslova letěl a Dillierův náskok se krátil velmi rychle. Do závěrečného stoupání najel ještě jako první, ale peloton byl těsně za ním. Hned v úvodu zaútočil Ruben Fernandéz (Movistar) a po pár metrech se zvedl i jeho lídr Alejandro Valverde, čímž způsobil první výraznou selekci v hlavním poli.

Z Valverdeho skupiny zaútočil Merhawi Kudus (Astana), stíhal ho Rui Costa (UAE Team Emirates). Zbytek pole se znovu spojil. Další pokus přišel také od Astany, když se zvedl Luis León Sánchez. Před Valverdeho skupinou se všichni tři udrželi jen chvíli, než přišly další útoky.

První z nich měl na svědomí Adam Yates (Mitchelton-Scott). Do problémů tím dostal dosavadního lídra Edvalda Boassona Hagena (Dimension Data).

V posledním kilometru zkusil nastoupit Jesús Herrada (Cofidis), ale Valverde ho dobře pokryl. Podruhé se zvedl Adam Yates. Jeho útok byl dostatečně razantní a Yates si dojel pro výhru v královské etapě. Valverde i přes mocný finiš musel sklonit hlavu. Třetí dojel Pello Bilbao. Ion Izagirre finišoval jako čtvrtý a posunul se do žlutého dresu.

Roman Kreuziger dnes ztratil kontakt a dojel do cíle na 24. místě.

4. etapa odstartuje 1.1.1970 z . dlouhá km startuje v 10:30. Předpokládaný dojezd je v 17:25.