Šíp.deník.cz

Jak se změnil Šimon Plánička ze Slunce, seno? Dodnes tu roli NENÁVIDÍ!

Komedie z hoštické vesničky se staly kultem české kinematografie. Kdo trilogii neviděl ani jednou, jako by ani nebyl Čech. Přeci se ale najde někdo, kdo o tradiční letní oddychovce nemůže řict dobrého slova. Představitel Šimona Pláničky Pavel Kikinčuk se svou rolí proslavil po celé republice, ale kdyby si mohl zvolit ještě jednou, tak do natáčení nikdy nejde. Proč své nejslavnější postavě nemůže přijít na jméno? 

1 / 21
Dnes byste v něm pohledného mladíka jen těžko hledali.

Dnes byste v něm pohledného mladíka jen těžko hledali.Zdroj: Facebook.com/Profimedia.cz

Role Šimona Pláničky Pavla proslavila.Zdroj: Facebook.com

Role Šimona Pláničky herce Pavla Kikinčuka vystřelila do hvězdných výšin. Najednou ho znala celá republika, holky po něm šíleli, protože to byl opravdu pohledný mladík s uhrančivým pohledem a nevinným úsměvem kluka od vedle.

Dnes už si své roli Šimona Pláničky není vůbec podobný.Zdroj: Profimedia.cz

Kupodivu Pavel odmítl natáčet další pokračování úspěšné komedie.Zdroj: Facebook.com

Jenže herec, kterému v té době bylo 23, se zařekl, že už v dalším pokračování po Slunce, seno, jahody pokračovat nechce, až tím celý štáb v čele se Zdeňkem Troškou dost zaskočil. Nevěřili tomu, že by chtěl takto slavnou roli „pohřbít“ a sebe ošidit o slávu.

Od herectví na chvíli zběhl.Zdroj: Profimedia.cz

Další pokračování totiž vzbudilo ještě větší vlnu zájmu než první film, a lidé se i do dalšího dílu doslova zamilovali. Jenže Pavel řekl dost! Nenechal se přemluvit ani od samotného režiséra, který se do nesmělého herce téměř zamiloval. Pokračování bez Šimona Pláničky si nejdřív ani neuměl představit.

Takhle si herce všichni pamatujeme.Zdroj: Facebook.com

Jenže herec neviděl, neslyšel, nechtěl být jen zaškatulkovaný jako ten, co hrál studentíka ve slavné komedii. Chtěl dokázat, že na slávu opravdu má a dřímá v něm nejen komediální talent, ale i dost schopností na náročné charakterní role.

Nakonec se z něj stala celebrita.Zdroj: Profimedia.cz

Vše se dostalo až tak daleko, že Kikinčuk roli Šimona Pláničky nenáviděl. Stalo se to kvůli tomu, že ho každý oslovoval filmovým jménem, každý ho vnímal jen jako mladého studenta, který zvýšil dojivost krav, ale nikdo v něm neviděl herce Pavla Kikinčuka. Umělec si připadal jako v pasti, ze které chtěl za každou cenu utéct.

Na Helenu Růžičkovou má dobré vzpomínky.Zdroj: Facebook.com

I když se dobrovolně vzdal slávy, která byla skoro zadarmo, nikdy toho nelitoval. Sice si musel hodně let počkat, než si na něj režiséři znovu vzpomněli, ale čekání na tu správnou příležitost se nakonec vyplatilo. Herec získal i několik vážnějších rolí, po kterých tolik toužil.

Je rád, že se nakonec v televizi uchytil.Zdroj: Profimedia.cz

O Slunce, seno, jahody se vůbec nechce bavit.Zdroj: Profimedia.cz

Zahrál si v Kriminálce Anděl, hrál i v Ordinaci v Růžové zahradě nebo v komediálním seriálu Okresní přebor. Málokdo by v něm poznal toho mladíka Šimona Pláničku, už mu to nikdo nepřipomíná. A přesně po tomhle toužil, když odmítl natáčení dalších Slunce, seno. Už je to jen a jen Pavel Kikinčuk.

Už nechce být s rolí Šimona Pláničky spojován.Zdroj: Facebook.com

O Slunce, seno, jahody se vůbec nechce bavit.Zdroj: Profimedia.cz

Role Šimona Pláničky Pavla proslavila.Zdroj: Facebook.com

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů