Dnes Sobota - skorojasno 22°C
Zítra Neděle - obcasny-dest 20°C
Sobota 4. 5. 2024
Svátek má Květoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.

Večer s kvartetem a koncert Beata Hlavenková a Jan Kořínek Trio

Praha 2 pořádá koncert Večer s kvartetem, který rozezní Gröbeho vilu 13. února v rámci cyklu komorní hudby Tóny Vinohrad. Začíná v 19 hodin, díla Dvořáka a Suka zahraje Krása Quartet.

Na Bastionu novoměstských hradeb Prahy 2 můžete slyšet 19. února slavné jazzové standardy v podání jedné z nejmladších vokalistek a jejího tria. Koncert Beata Hlavenková a Jan Kořínek Trio se koná 19. února od 18 hodin.

V rámci cyklu Tóny Vinohrad se jednou měsíčně koná koncert zdarma. Bezplatnou vstupenku si mohou zájemci vyzvednout vždy první pracovní den v měsíci v infocentru radnice na náměstí Míru 20. V březnu si poslechnete jazzového vetrána a virtuósního kontrabasistu. Vystoupí František Uhlíř a Marek Šmaus Trio. Koncert se koná 19. března od 18 hodin.

V Gröbeho vile v březnu uslyšíte Klenoty České hudby v podání Musica Dolce Vita. Koncert se koná 13. 3. od 19 hodin zdarma a vstupenky si můžete vyzvednout první pracovní den v měsíci březnu v infocentru radnice na náměstí Míru 20.


Výstava k historii Sokola na Královských Vinohradech

Včera v 17:12

Na náměstí Míru probíhá instalace výstavy k historii Sokola na Královských Vinohradech. Vernisáž výstavu zahájí v pondělí 6. května od 15:30 hodin.

Prosecká zastaveníčka se vrací do Parku Přátelství

Včera v 16:34

Praha 9 zve na Prosecká zastaveníčka do Parku Přátelství. Koncerty se budou konat od května do září vždy v úterý, začnou v 18 hodin a jsou zdarma.

Umělci a umělecká díla na Olšanských hřbitovech

Včera v 16:05

Komentované procházky hřbitovy přinášejí historické příběhy, zajímavé detaily a pohledy na architekturu a umělecká díla, která jim dodávají jedinečný charakter.

Vycházka u příležitosti výročí přesunu ostatků Karla Hynka Máchy

Včera v 15:08

Spolek Malostranský hřbitov ve spolupráci se spolkem Svatobor zvou na již tradiční vycházku u příležitosti výročí přesunu ostatků Karla Hynka Máchy na Vyšehradský hřbitov, od nějž v letošním roce uplyne 85 let. Vycházka se uskuteční ve středu 8. května od 14 hodin. Sraz je před bazilikou sv. Petra...

Tip na výlet: Pouť Českého Anděla

Včera ve 12:47

Spolek Cesta Česka srdečně zve na osmý ročník Poutě Českého Anděla. Celodenní akce s mottem „Poznej českou zemi a sám sebe“ se uskuteční v sobotu 18. května. Akce je určena široké veřejnosti, je vhodná i pro rodiny s dětmi, a každoročně se jí účastní několik stovek lidí z celé republiky. Pouť bude...

Oprava povrchu vozovky Na Jahodnici

Včera v 10:51

V termínu od 8. do 11. května bude probíhat lokální oprava povrchu vozovky na ulicích Manželů Dostálových a Kostlivého v Praze 14. Konkrétně se jedná v ulici Manželů Dostálových o úsek mezi Bajgarovou a Kostlivého a křižovatku ulic Manželů Dostálových a...

Praha 15 otevřela bezplatnou právní poradnu pro seniory a matky samoživitelky

Včera v 10:31

Ve středu 24. dubna zahájila svou činnost právní poradna v budově ÚMČ Praha 15, Boloňská 478/1, v 7. patře, dveře č. 707.

Jitka Klett: Oblečená životem

Včera v 08:58

V Ikaru vychází také skutečný životní příběh módní návrhářky a držitelky Oscara ve světě módy Jitky Klett, majitelky dvou úspěšných módních značek. V její knize Oblečená životem najdete odpovědi na otázky spojené s různými módními tématy a nahlédnete i do zákulisí módního byznysu, v němž není...

Pražské povstání a konec druhé světové války si připomíná Praha 4

Včera v 07:44

Praha 4 si v těchto dnech připomíná konec druhé světové války, její hrdiny i oběti, a bojovníky Pražského povstání, kteří na jejím konci zabránili nacistům proniknout do centra hlavního města. Pietní akty se tradičně konají na Národním hřbitově na Spořilově, v parku Jezerka u pomníku Zpravodajské...

Parkování na Strahově: Fialové zóny

Včera v 07:22

Od května začalo v oblasti Břevnova platit avizované rozšíření zón placeného stání v ulicích Maratónská a Diskařská. V těchto ulicích byly zavedeny smíšené fialové zóny. Stalo se tak na základě požadavku radnice Prahy 6, která chce tímto krokem upřednostnit rezidentní...

Praha 9: Kácení stromů kácení za pomoci plošiny

Včera v 07:01

Z důvodu havarijního stavu dvou stromů na náměstí OSN proběhne dnes dopoledne jejich kácení za pomocí plošiny. Jedná se o jeden jírovec maďal (kaštan), který je nakloněný, kořenové náběhy nadzdvižené, poddolované potkany a hrozí jeho pád.

Zákaznické centrum PVK otevřelo své brány na Waltrovce

Včera v 06:26

Zákaznické centrum Pražských vodovodů a kanalizací se přesunulo do nových prostor. Od 2. května zákazníci naleznou veškerý servis na této adrese: Radlická 364/152, Praha 5, 150 00 (areál Waltrovka, objekt Legatica).

Běžecké trasy s průvodcem: Záběhlice

2. května 2024 v 16:52

Běžecké trasy s průvodcem – pohyb na čerstvém vzduchu a nepoznaná krajina Prahy 10. Běh po městské části je skvělý způsob, jak ji prozkoumat a zároveň si udržet kondici.

Devítka v pohybu zve na Fitness pod otevřeným nebem

2. května 2024 v 16:28

Projekt veřejných venkovních tréninků na fitness louce Rokytka za podpory radnice Prahy 9. Kdokoliv si může přijít zacvičit zdarma.

Přehled plánovaných výluk vody na 19. týden

2. května 2024 v 16:25

Pražské vodovody a kanalizace zveřejnily plánované výluky v dodávkách pitné vody příští týden. Výluky jsou z důvodu provádění plánovaných oprav, udržovacích a revizních prací.

Další krátké zprávy
Nahoru