Výzvou pro fotografy se stalo téma skrytých titulků "888"

Na první březnový týden připravuje organizace ORBI PONTES 7. ročník svého festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením. Ani letos nebude chybět výstava velkoformátových fotografií. Téma skrytých titulků „888“ se stalo výzvou pro známé fotografy Michaela Kratochvíla a Petra Kurečku. Projekt svou účastí podpořila herečka Hanka Vagnerová.

 „Výstava bude putovní, zájemci o zapůjčení fotografií se mohou ozvat. Začínáme v Praze. Podrobný program celého festivalu zveřejníme do 15. února,“ říká Monika Jindrová z pořádající organizace.

„Tři osmičky mají upozornit na využití skrytých titulků u televizního vysílání,“ doplňuje Jindrová.

Letos jde již o 7. ročník festivalu. Poprvé se však koná v březnu. Zatímco předchozí ročníky se uskutečnily na konci září v termínu oslav Mezinárodního dne neslyšících, tento rok se festival propojí s termínem 3. března, na kdy připadá Světový den sluchu.

Festival je týdnem plným různorodých akcí, kde si každý vybere tu svou. Návštěvníci se mohou těšit na výstavy, divadelní představení, dny otevřených dveří, vzdělávací či sportovní akce.

Cílem je šířit osvětu v oblasti sluchového postižení a informovat o dostupných komunikačních prostředcích – tlumočení do znakového jazyka a simultánním přepisu.

Více informací na www.orbipontes.cz a FB @TydenKomunikace.

Veronika Cézová

Koláž Hana Vágnerová

Klíčová slova: