Eurowings bude létat mezi Berlínem a Mnichovem

10.02.2019 - Evropa



Německá nízkonákladová aerolinie Eurowings rozšíří své vnitrostátní lety o linku Berlín – Mnichov. Od 1. května 2019 bude společnost provozovat toto spojení čtyřikrát denně a víkendu třikrát denně letounem Airbus A319. Z Berlína budou odlety z letiště Tegel, kde má Eurowings svou základnu. V současnosti mezi Berlínem a Mnichovem létají společnosti Lufthansa a easyJet.

Airbus A319 nízkonákladové společnosti Eurowings (foto: Marvin Mutz/Wikimedia Commons - CC BY-SA 2.0)

Spojení Berlín – Mnichov je čtvrtou vnitroněmeckou linkou, kterou bude Eurowings létat souběžně s mateřskou Lufthansou. Obě společnosti létají v současnosti na linkách Kolín nad Rýnem – Mnichov, Düsseldorf – Mnichov a Hamburg – Mnichov.

Lety Eurowings mezi Berlínem a Mnichovem umožní Lufthansa Group lépe konkurovat nízkonákladové aerolinie easyJet, který nabízí na této trase v pracovních dnech osm letů denně. Lufthansa se tak bude moci více zaměřit na obchodní klientelu a pasažéry z Berlína mířící přes mnichovský hub do dalších destinací.

V loňském roce Deutsche Bahn zrychlily své vlakové spojení mezi z Berlína do Mnichova pod čtyři hodiny. Stalo se tak díky otevření nového vysokorychlostního úseku mezi Erfurtem a Norimberkem. Po tomto zrychlení podíl letecké dopravy na cestách mezi oběma městy klesl ze 48 na 30 % ve prospěch železniční dopravy.

Témata