"Rozhodně to není vydírání," prohlásil dnes v rozhovoru s televizí ABC News Elkan Abramowitz, který je právním zástupcem šéfa AMI Davida Peckera. Bezos a jeho manželka MacKenzie oznámili rozvod minulý měsíc těsně před tím, než National Enquirer informoval o mimomanželském poměru magnáta.

Zakladatel Amazonu pak tento týden na blogu zpřístupnil e-mail, ve kterém obdržel hrozbu zveřejnění důvěrných fotografií, které ho zachycují s přítelkyní Lauren Sanchezovou. Miliardář, který je také vlastníkem deníku The Washington Post, řekl, že mateřská společnost National Enquireru chtěla, aby veřejně prohlásil, že zprávy listu o něm nejsou politicky motivované, a aby upustil od vyšetřování, jak AMI získala jeho soukromou korespondenci.

Abramowitz uvedl, že materiál o Bezosovi byl jen obyčejným příběhem, vyjednávání pak opakovaně označil za součást novinářské práce. Dodal, že National Enquirer navíc již o Bezosově milostné aféře informoval. Již v pátek National Enquirer oznámil, že si sice nemyslí, že by jednal protizákonně, ale že Bezosovo obvinění prošetří.

Fotogalerie
51 fotografií