TOP 10 nejočekávanějších zahraničních alb roku 2019: Pink, Robbie Williams, Mark Ronson i Lana Del Rey

Vydáno 11.02.2019 | autor: Filip Pešta

Ani v roce 2019 nebude nouze o dostatek nové hudby. Desky chystají Pink, Bryan Adams, Robbie Williams nebo Lana Del Rey. Na těchto deset alb stojí za to se těšit. 

TOP 10 nejočekávanějších zahraničních alb roku 2019: Pink, Robbie Williams, Mark Ronson i Lana Del Rey TOP 10 nejočekávanějších zahraničních alb roku 2019: Pink, Robbie Williams, Mark Ronson i Lana Del Rey


BACKSTREET BOYS
 - DNA

Hvězdy devadesátých let Backstreet Boys přicházejí s už devátou studiovou deskou. Ta je kombinací oblíbených žánrů všech členů, stavících na základech moderní pop music, jež je společným průsečíkem jejich DNA. S nejdražším turné za osmnáct let aktivní kariéry se zastaví i v Praze, a to 22. června v O2 areně.

Backstreet Boys vyrážejí s novým albem do hal, v Praze zahrají v červnu


DREAM THEATER
- DISTANCE OVER TIME

Čtrnácté album jedné z nejpopulárnějších metalových kapel spatří světlo světa 22. února skrze InsideOut Music. Společně s jeho vydáním bylo oznámeno také turné po Severní Americe, kde zároveň skupina oslaví dvacetileté výročí alba Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory z roku 1999. Novinka vznikla za osmnáct dní a slibuje údernější zvuk.


AVRIL LAVIGNE
 - HEAD ABOVE WATER

Kanadská zpěvačka Avril Lavigne se hlásí o slovo se šestým albem, které je odrazem jejího boje s vážnou nemocí. Ke spolupráci přizvala velký tým producentů. Dle jejich slov je nahrávka intimní, silná, dramatická a neprvoplánová. K písni Warrior přiložil ruku k dílu i její exmanžel, frontman kapely Nickelback, Chad Kroeger.

POST SCRIPTUM (46): Kvůli Beyoncé otročí Asiatky a Avril Lavigne se zastala hudby Nickelback


BRYAN ADAMS
- SHINE A LIGHT

Novinka Bryana Adamse obsahuje dvanáct písní, které si fanoušci budou moci vychutnat od 1. března. Pilotní singl Shine A Light napsal Adams společně s Edem Sheeranem. Deska bude dostupná ve všech fyzických formátech včetně vinylu, a samozřejmě distribuována napříč všemi streamovacími službami.


ROBBIE WILLIAMS
- UNDER THE RADAR VOL. 3

Třetí "šuplíkovka" popové megahvězdy vyjde přímo na Valentýna. Obsahuje čtrnáct písní raritních demonahrávek a venku jsou již dva singly - I Just Want People To Like Me a nepříliš výrazný Gold. Deska se dočká i formátu Super deluxe CD, kde na fanoušky budou čekat dva bonusové tracky. Obal třetí výběrovky navazuje na ty předešlé, a tak je na něm Robbie opět nahý.

BLOG: Robbie Williams v Praze - Když se celoživotní zážitek ztratí na rozmazaných displejích telefonů


LANA DEL REY
- NORMAN FUCKING ROCKWEL

Na produkci nového alba Del Rey se podílel kytarista kapely Fun Jack Antonoff a zpěvačka jej nejvíce propaguje skrze Twitter a Instagram. Singl Mariners Apartment Complex je baladou, experimentující s vrstvením vokálů za doprovodu akustické kytary, piana nebo smyčcového orchestru. Album vychází 29. března.


PINK
- HURTS TO BE HUMAN

Pink oznámila vydání nového alba v The Ellen DeGeneres Show. První singl nese název Walk Me Home a vyjde k němu videoklip natočený pod dohledem Michaela Graceyho, režiséra filmu The Greatest Showman. Jedná se o osmou studiovou desku americké zpěvačky s nezaměnitelným vokálem. Po úspěšném albu Beautiful Trauma se fanoušci určitě mají na co těšit.

RECENZE: Pink na albu Beautiful Trauma plave po proudu dnešního popu, období rebelie má už za sebou


PAPA ROACH
- WHO DO YOU TRUST

Desátá deska rockových Papa Roach obsahuje dvanáct tracků a k produkci byl přizván Nicholas Furlong, Collin Britain a Jason Evigan. Hlavními singly se staly písně Renegade Music a Who Do You Trust. "Chtěli jsme popostrčit sami sebe do žánrů, které nás nejvíce inspirují. Došli jsme tam, kde jsme vždycky chtěli být, a vytváříme tak novou, vzrušující muziku," napsal o albu baskytarista Tobin Esperance.


RUDIMENTAL
- TOAST TO OUR DIFFERENCES

Oficiální popis alba zní: "Nejsladší ovoce za tři roky naší práce. Je to empatická oslava našich kulturních rozdílů a různých žánrů." Obsahuje třináct písní a mezi hosty se objevují jména jako James Arthur, Rita Ora nebo africký mužský sbor Ladysmith Black Mambazo.


MARK RONSON
- LATE NIGHT FEELINGS

Propagaci alba zahájila píseň s Miley Cyrus Nothing Breaks Like A Heart, která měla premiéru v listopadu 2018. Datum vydání novinky je zatím neznámé, ale jeden z nejpopulárnějších producentů současnosti nezapomíná zasypávat své instagramové followery fotografiemi z příprav.

text: Filip Pešta

Témata: Backstreet Boys, Pink, Mark Ronson, Robbie Williams, Papa Roach, Dream Theater, Avril Lavigne, Bryan Adams, Rudimental, Lana Del Rey

zavřít