Lukáš Štětina  - Proti Bohemians 1905 měla Sparta téměř totálně obměněnou obranu. Dostal se do ní mladý Dominik Plechatý, na kraj se vrátil Ondřej Zahustel a na druhé straně si debut na Letné odbyl Matěj Hanousek. Ve středu stoperské dvojice tak zůstal jen Lukáš Štětina, po jehož boku v úvodním kole s Opavou nastoupil Costa. Foto: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia
 Martin Frýdek  - Proti Opavě nastoupil na kraji obrany, proti Bohemce vedl Spartu ze středu záložní řady s kapitánskou páskou na ruce. V nastaveném čase sice neproměnil penaltu, z následné dorážky ale vstřelil jediný gól zápasu. Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
 Guélor Kanga  - Proti Opavě nastoupili v záložní řadě Jiří Kulhánek, Tal Ben Chaim či Nicolae Stanciu. Dva z nich už na Letné nejsou a třetí nehraje. Tehdy byl však na hřišti i Guélor Kanga, který proti slezskému týmu vstřelil první branku zápasu. V duelu s Bohemians 1905 však moc výrazný nebyl. Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia
 Alexandru Chipciu  - Do obou zápasů zasáhl také Alexandru Chipciu. Rumunský reprezentant, který je na Letné na hostování z Anderlechtu, však vyměnil svůj post. Zatímco proti Opavě hrál na pravém kraji obrany, v utkání s Bohemians nastoupil na levé straně záložní řady. Foto: Profimedia.cz
7
Fotogalerie

Proměna na Letné. 7 hráčů Sparty, kteří zasáhli do prvního kola jara i podzimu

Úvodní zápas letošního ročníku Fortuna ligy Sparta odehrála v červenci. První duel jarní části ligy v únoru. Sestava se ale za tu dobu hodně proměnila.

V úvodním podzimním kole Sparta porazila 2:0 Opavu, tentokrát udolala brankou z nastavení Bohemians 1905. Ani jednou ale letenští nepředvedli výkon, který by diváky zvedal ze sedadel. Sestava Sparty se mezi těmito dvěma zápasy hodně proměnila, někteří hráči navíc zcela změnili své posty. Jména sedmi fotbalistů, kteří zasáhli do obou duelů, najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 8

Florin Nita

Florin Nita Stanciu Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Sezonu začal jako jednička, v průběhu podzimu ale o svůj post přišel a nahradil jej Milan Heča. Proti Bohemians 1905 však znovu chytal Florin Nita a rumunský gólman, stejně jako v úvodním kole s Opavou, vychytal čisté konto.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

 

Pokračování 3 / 8

Lukáš Štětina

Lukáš Štětina Dominik Bakeš CNC Profimedia.jpg

Proti Bohemians 1905 měla Sparta téměř totálně obměněnou obranu. Dostal se do ní mladý Dominik Plechatý, na kraj se vrátil Ondřej Zahustel a na druhé straně si debut na Letné odbyl Matěj Hanousek. Ve středu stoperské dvojice tak zůstal jen Lukáš Štětina, po jehož boku v úvodním kole s Opavou nastoupil Costa.

Foto: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia

 

Pokračování 4 / 8

Martin Frýdek

Martin Frýdek 2019 Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Proti Opavě nastoupil na kraji obrany, proti Bohemce vedl Spartu ze středu záložní řady s kapitánskou páskou na ruce. V nastaveném čase sice neproměnil penaltu, z následné dorážky ale vstřelil jediný gól zápasu.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

 

Pokračování 5 / 8

Guélor Kanga

Guélor Kanga Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Proti Opavě nastoupili v záložní řadě Jiří Kulhánek, Tal Ben Chaim či Nicolae Stanciu. Dva z nich už na Letné nejsou a třetí nehraje. Tehdy byl však na hřišti i Guélor Kanga, který proti slezskému týmu vstřelil první branku zápasu. V duelu s Bohemians 1905 však moc výrazný nebyl.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

 

Pokračování 6 / 8

Alexandru Chipciu

Alexandru Chipciu Sparta 2.jpg

Do obou zápasů zasáhl také Alexandru Chipciu. Rumunský reprezentant, který je na Letné na hostování z Anderlechtu, však vyměnil svůj post. Zatímco proti Opavě hrál na pravém kraji obrany, v utkání s Bohemians nastoupil na levé straně záložní řady.

Foto: Profimedia.cz

 

Pokračování 7 / 8

Matěj Pulkrab

Matěj Pulkrab Sparta Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

V úvodním kole proti Opavě nastoupil v základní sestavě, gólově se ale neprosadil a v 57. minutě pustil na hřiště Benjamina Tetteha. V utkání s Bohemians se dostal na hřiště jako střídající hráč 22 minut před koncem.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

 

Pokračování 8 / 8

Benjamin Tetteh

Benjamin Tetteh Pulkrab Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Sezonu začal mezi náhradníky, v zápase s Opavou ale vystřídala Matěje Pulkraba a v průběhu podzimu pak nastřílel devět branek. V nedělním duelu s Bohemians 1905, kde ještě loni působil, se ale neprosadil.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

 

Doporučujeme

Články odjinud