Útrapy i krásný finiš. Mladé Češky si podmanily Německo, pomohl Fantomas

Foto: Martin Voltr

Tři výhry a skóre 16:3. České hokejistky do 16 let ovládly poslední přípravný turnaj před domácím Evropským pohárem – v Selbu si o víkendu poradily se Švýcarskem, Rakouskem a na závěr po nejlepším výkonu i s domácím Německem. Letos tak přidaly druhé zlato!

Loňský tým schytal na únorovém turnaji potřebnou sprchu od Německa, letos si nejmladší české hokejistky výsledkově poradily na výbornou. Největšími soupeřkami ale tentokrát byly samy sobě. Jejich výkony v prvních dvou zápasech totiž měly k dokonalosti daleko. A to i přesto, že Švýcarkám i Rakušankám nastřílely po šesti brankách.

Úvodnímu duelu nastolila ráz už první třetina. Hana Haasová skórovala hned po 47 sekundách a po vyrovnanější pasáži Češky přidaly tři branky ve třech minutách před sirénou. Na to už Švýcarsko nedokázalo odpovědět a národní tým nakonec dovršil kanára.

Dvěma brankami přispěla Barbora Bartáková, poprvé v reprezentaci se trefila obránkyně Karolína Veverková a třetí třetinu orámovaly parádní střely Markéty Mazancové s Anetou Dýckovou. Brankářka Julie Pejšová navíc vychytala třetí čisté konto ve třetím zápase sezony – a v součtu s osmnáctkou už sedmé!

Foto: Martin Voltr

Výběr Romana Heindla pak před zraky Fantomase přidal další tenisový výsledek, Rakousku vstřelil dva góly v každé třetině. Dvakrát se opět prosadila Bartáková a její výkon napodobila Lucie Gruntová; první formace český tým výrazně táhla. Zbývající branky zapsaly Mazancová s Annou Jiřinou Pavlasovou, škoda jen, že brankářce Alexandře Hřívové zrušila čisté konto po velké chybě v rozehrávce Pfefferová.

Dvě překvapivá zaváhání Němek už českým hokejistkám předčasně věnovala pohár pro vítězky. Do závěrečného vzájemného utkání se ale potřebovaly po herní stránce výrazně zlepšit. A nakonec ukázaly, že když se chce, tak to jde.

Foto: Martin Voltr

Po devíti minutách přitom prohrávaly 0:2! Jejich převaha ale postupně sílila, od půlky už na ledě jasně dominovaly. Jako by se potřebovaly naštvat, aby do hry konečně daly bojovnost a ukázaly skvělou partu. Tahle parta nakonec utkání zaslouženě otočila.

Kontaktní gól zařídila ve 37. minutě Anna Kalová a zbytek na sebe vzala Hana Haasová. Účastnice lednového MS osmnáctek nasázela během devíti minut hattrick, trefila se přitom ve třech herních situacích – vyrovnala z přesilovky, rozdílový gól dala v oslabení a pojistku přidala ve hře pět na pět!

Není to tak jednoduché, ale jenom pokud si Češky vyberou druhou tvář, tak můžou na Evropě uspět. Ukáže se v Příbrami na konci dubna.

Foto: Martin Voltr

Výsledky turnaje čtyř zemí v Selbu

ŠVÝCARSKO – ČESKO 0:6 (0:4, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Haasová (Gruntová), 18. Bartáková (Haasová, Chladová), 20. Veverková (Malická), 20. Bartáková (Chladová), 44. Mazancová (Malická, Chladová), 60. Dýcková (Kalová)
Rozhodčí: Grech – P. Bösl, M. Bösl.
Vyloučení: 2:1.
Bez využití.
Nejlepší hráčky: Lisa Polettiová – Barbora Bartáková.

ČESKO – RAKOUSKO 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Bartáková (Gruntová, Haasová), 10. Gruntová (Chladová, Haasová), 22. Pavlasová (Dubová, Trnková), 37. Mazancová (Malická), 41. Bartáková (Kalová, Sýkorová), 57. Gruntová (Bartáková) – 40. Pfefferová (Killiusová)
Rozhodčí: Feist – Laudenbach, Reitz.
Vyloučení: 7:3, navíc Trnková (Česko) 10 minut.
Bez využití.
Nejlepší hráčky: Viktorie Chladová – Laura Leitnerová.

ČESKO – NĚMECKO 4:2 (0:2, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 37. Kalová (Sýkorová), 50. Haasová (Bartáková), 53. Haasová, 59. Haasová (Habartová, Gruntová) – 4. Sterziková, 9. Sterziková (Böttcherová, Voigtová).
Rozhodčí: Mackert – Beigel, Zwingel.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 1:1.
V oslabení: 1:0.
Nejlepší hráčky: Hana Haasová – Pauline Gruchotová.

Německo – Rakousko 5:4 po nájezdech (1:2, 2:0, 1:2 – 0:0)
Německo – Švýcarsko 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Švýcarsko – Rakousko 3:4 po prodloužení (1:0, 2:3, 0:0 – 0:1)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Česko 3 3 0 0 0 16:3 9
2. Švýcarsko 3 1 0 1 1 6:10 4
3. Rakousko 3 0 1 1 1 9:14 3
4. Německo 3 0 1 0 2 7:11 2

Soupiska českého týmu

Brankářky:
Alexandra Hřívová (Nový Jičín), Julie Pejšová (Příbram).

Obránkyně:
Denisa Habartová (Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov), Karolína Veverková (Kadaň), Tereza Mašková (Cheb), Adéla Wojnarová (Poruba), Tereza Czerweková (Sušice).

Útočnice:
Barbora Bartáková (Příbram), Anna Jiřina Pavlasová (Děčín), Lucie Gruntová, Anna Kalová (obě Klášterec nad Ohří), Adriana Dubová (Kutná Hora), Andrea Trnková (Choceň), Aneta Dýcková (Vlašim), Markéta Mazancová, Lucie Eignerová (obě Sušice), Karolína Sýkorová (Benátky nad Jizerou), Hana Haasová (Opava), Dominika Malická (Třinec).

Realizační tým:

Manažerka: Petra Herzigová
Hlavní trenér: Roman Heindl
Asistenti trenéra: Roman Kosina a Martina Pousková
Lékař: MUDr. Vojtěch Třebický
Hospodář: Josef Polenský

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz