Orientační nabídka


Znak města Nový Bydžov (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bydžov - Oficiální web Město českých královen a studentských merend


Cesta: Titulní stránka > Město

 

Božena Šimková: ČERT A KÁČA

Klasická pohádka na motivy Boženy Němcové v podání DAP Praha.
čert
 
 
Kdy:
31.3.2019 16:00
Kde:
Pořadatel akce:
Předprodej:
 

Božena Šimková

ČERT A KÁČA


Klasická pohádka na motivy Boženy Němcové v podání DAP Praha.

 

Kdo by neznal pohádkovou Káču?! V českých pohádkách má mnoho podob, ale vždy je to řízná, rázovitá lidová postava.

Káča v naší pohádce je mladé, energické děvče, které slouží u panovačné a sobecké kněžny. S ovčákem Jirkou se mají rádi a chtějí se vzít, ale k tomu potřebují povolení od kněžny. Ta jim ho již  čtvrtý rok slibuje, ale stále to odkládá a odkládá. Závidí Káče její mládí a lásku a vymýšlí nejrůznější záminky, aby ji mohla trápit a sekýrovat. Ví, že Káča moc ráda tancuje a celý rok se těší na posvícenskou tancovačku. Schválně ji v ten den zavalí prací, aby jí pokazila radost a znemožnila jít k muzice. To je poslední kapka a temperamentní Káča v spravedlivém hněvu poví kněžně od plic, co si o ní myslí. Ta v záchvatu zlosti vyhodí Káču ze služby.

Tu se zčistajasna objeví neznámý pocestný a dá se s Káčou do řeči. Nešťastné děvče mu vylije srdce, ozve se pekelný kvapík, neznámý popadne Káču a fofrem s ní odtančí pryč. Kdo je onen pocestný a kam Káču odnáší je asi všem jasné.

Jak si naše Káča poradí s čertem? Jakou roli sehraje v našem příběhu Jirka, odhodlaný se postavit za svoji Káču? A jak to dopadne s vytouženou svatbou? To se dozvíte v našem představení.

Potěší vás řadou písniček, zasmějete se veselým scénám, například s čertovským vrátným u pekelné brány, pobaví vás i další čertův převlek, budete fandit rázné, ale upřímné Káče a překvapí vás, jak to dopadne se závistivou a domýšlivou kněžnou.

 

Naše představení je již sedmá pohádka, kterou pro naši agenturu napsala známá spisovatelka a autorka televizních her Božena Šimková. Zúročila v ní letitou zkušenost s mnoha svými televizními i divadelními pohádkami, vzpomeňme například večerníčky Krkonošská pohádka. Všechny se vyznačují krásnou, květnatou češtinou. Zkušená autorka umí napsat příběh srozumitelný pro malé diváky, který zároveň pobaví i dospělé.

 

Hrají : Zdeněk Košata, Jiřina Daňhelová/Lucie Vopatová, Štěpán Dostal, Milada Bednářová aj.

Hudba : Tomáš Alferi.

Režie : Miroslav Pokorný.

DAP - Divadelní agentura Praha

 

délka 70 min / pro děti od 3 do 11 let / vstupné 80 Kč

 

čert čert čert čert čert čert čert
 
Další zdroje:

Typ akce:
  • Divadelní představení
Zodpovídá: Bc. Petr Kruliš
Vytvořeno / změněno: 11.2.2019 / 11.2.2019
 
 

Výpis akcí dle názvu


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém