bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spasitel Binnington pozvedl Blues. Udrží si formu v boji o play-off?

11. února 2019, 14:00

Matěj Hodoval

Když se mužstvo trápí, stačí občas jeden dílek do skládačky, který situaci úplně obrátí. V případě St. Louis jde o jednu z gólmanských senzací letošní sezony, Jordana Binningtona.

Kdo je ten Binnington? Pětadvacetiletý Kanaďan byl pro mnohé příznivce NHL velkou neznámou, vždyť do tohoto ročníku se na scéně nejlepší zámořské soutěže ukázal jen jednou, když v sezoně 2015/2016 debutoval se 75% úspěšností zákroků

Vědět o sobě dával především na farmě, kde jeho čísla nešla pod 90 %. Letos sehrál za San Antonio v AHL šestnáct klání, po nichž se mohl pyšnit průměrem 2,08 obdržených branek na zápas a úspěšností zásahů 92,7 %. Patřil k nejlepším v soutěži.

Není tedy divu, že když St. Louis vyměnit do té doby jejich náhradníka Chada Johnsona za Jareda Coreaua, dali šanci právě Binningtonovi. Tím vyhráli loterii, která jim možná může zajistit play-off, nicméně na toto tvrzení je stále ještě brzy. 

Změna byla znát okamžitě. Ducks s Johnsonem neskutečně pohořeli a z nejlepší trojky (91,6 %) v rámci úspěšnosti gólmanů klesli mezi trojici nejhorších (87,6 %). Naopak úspěšnost Blues stoupla z 89,3 % na 92,6 %. Samozřejmě to není jediný faktor, kvůli kterému se Bluesmani zvedli, nicméně o jeden z nejdůležitějších se bezesporu jedná.

Statistiky samotného Binningtona jsou fenomenální. Rodák z Richmond Hill dostal důvěru ve třinácti zápasech a odvděčil se úspěšností zákroků přes 93 %. Navíc mezi gólmany NHL kraluje statistice v průměru obdržených branek za zápas se skvělým číslem 1,72. 

„Hraje skvěle. Každou noc nám dává šanci zvítězit. Je to agresivní gólman, pokaždé předvedl pár klíčových zákroků. Ať už hrajeme proti komukoliv v lize, předvádí velké zákroky v důležitých momentech. To je to, co on dělá,“ cení si svého svěřence trenér Craig Berube. 

Nejen, že dle slov lodivoda Blues dává mužstvu pravidelně šanci na výhru, on je dokonce k devíti již dovedl. St. Louis tak po krkolomném startu ukazují, proč byli před sezonou tak opěvováni. V Západní konferenci aktuálně drží první pozici divoké karty s devětapadesáti body na kontě, tedy shodně s Minnesotou. Boj to však bude ještě velký, jen o dva body pozadu je totiž Vancouver. Konkurence je vskutku obrovská, o čemž svědčí fakt, že mezi posledním Anaheimem a právě v tuto chvíli postupujícími Blues a Wild je rozdíl jen osm bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.