Celý život bojoval s astmatem a v poslední době se mu to zhoršilo. Když se k tomu ještě přidal zápal plic, pro herce to bylo smrtící. Petr Oliva zemřel po rozsáhlém zápalu plic – před hospitalizací však žil spokojený a aktivní život se svou rodinou, ženou Dagmar Čárovou a synem Pavlem Olivou. Rozloučení proběhne v úzkém rodinném kruhu. Děkujeme, že naše přání respektujete,“ napsal v oficiálním vyjádření rodiny na sociální síti jeho syn Pavel.

Vzhledem k přání rodiny se tak budou muset jeho herečtí kolegové a kamarádi rozloučit s Olivou pouze ve vzpomínkách.


Herec, který působil v Divadle Radka Brzobohatého, se objevil na televizní obrazovce mimo jiné jako představitel Gustava Kaliny v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, zahrál si ale v celé řadě dalších seriálů – od Majora Zemana přes Sanitku až po Pojišťovnu štěstí. Vedle televizních rolí si zahrál i v řadě filmů, televizních inscenací a pohádek a byl spíše hercem menších rolí než výrazným hrdinou.

Petr Oliva měl výrazný, nezapomenutelný a podmanivý hlas, díky kterému byl jedním z našich nejlepších dabérů. Svým hlasem k televizním divákům promlouval jako Pierre Richard (84), Robert Redford (82), Paolo Villaggio (†84) coby pan účetní nebo Lewis Collins (†67) alias Bodie z britského seriálu Profesionálové.

Jeho smrt zasáhla i bývalou manželku Reginu Rázlovou (71). „Byli jsme mladí… velmi jsme se milovali. Z lásky jsme měli a máme báječnou a talentovanou dceru… prožili jsme spolu kus krásného života. Jsem za to osudu a Petrovi pokorně vděčná. Je mi moc smutno, že odešel,“ napsala herečka na sociální síť.

VIDEO: Petr Oliva vzpomíná na mrtvého Bodieho z Profesionálů

Video
Video se připravuje ...

Petr Oliva vzpomíná na mrtvého Bodieho z Profesionálů. Jan Jedlička, Jindřich Bíč, Thomas Kruchina

Fotogalerie
33 fotografií