Hlavní obsah

Chtěl se zbavit dluhů, tak na Šumpersku přepadl poštu. Mladík se přiznal policii

Právo, Petr Marek
Šumperk

Kriminalisté zadrželi jedenadvacetiletého muže, kterého podezírají, že minulé úterý se zbraní v ruce přepadl poštu v Dolních Studénkách na Šumpersku a odnesl odtud zhruba 20 tisíc korun. Mladík se k loupežnému přepadení přiznal, má prý problémy s dluhy. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi, stíhán je na svobodě.

Foto: Policie ČR

Mladík se k loupeži přiznal a policii odevzdal kuklu a pistoli

Článek

O zadržení informoval v pondělí šumperský kriminalista Libor Giesel. Pachatel byl při přepadení maskovaný kuklou přetaženou přes obličej. Na poštu podle policie přišel před půl třetí odpoledne, přistoupil k přepážce s pultem a pod pohrůžkou střelné zbraně po pracovnici požadoval vydání finanční hotovosti. Ta mu z obavy o svůj život a zdraví vydala částku přes 20 tisíc korun.

„Na základě stop z místa činu a informací z prvotního šetření jsme stanovili jednotlivé vyšetřovací verze. Na případu jsme spolupracovali také s krajskými kolegy z odboru obecné kriminality a odboru analytiky a kybernetické kriminality,“ uvedl Giesel s tím, že kriminalisté pak vytipovali možného pachatele a v pátek 8. února ho v Šumperku zadrželi.

„V rámci následně provedených úkonů nám vydal jak kuklu, tak airsoftovou pistoli, které při přepadení použil. Přiznal také, že uloupené peníze užil k úhradě svých dluhů,“ doplnil Giesel.

Reklama

Výběr článků

Načítám