Lupič z pošty na Šumpersku hrozil pistolí na kuličky, penězi splatil dluhy

  15:32
Realisticky vypadající hračkou vyhrožoval minulý týden obsluze pošty v Dolních Studénkách na Šumpersku lupič, který si odnesl něco málo přes dvacet tisíc korun. V závěru týdne ho policisté dopadli a nyní mu hrozí až deset let vězení.

Airsoftová pistole a kukla, které použil jednadvacetiletý lupič při vyloupení pošty v Dolních Studénkách na Šumpersku. | foto: Policie ČR

Muž maskovaný kuklou vstoupil do budovy pošty v úterý a poté, co si vynutil peníze, se mu podařilo zmizet.

Policisté při vyšetřování přesto zanedlouho získali dostatek informací k sestavení identikitu zobrazujícího jeho pravděpodobnou podobu a ve čtvrtek ho zveřejnili společně s žádostí o informace od svědků a o záznamy z kamer projíždějících aut.

„Kriminalistům se následně podařilo vytipovat možného pachatele, kterého pak v pátek zadrželi v Šumperku. Jednadvacetiletý muž se na základě předložených důkazů k přepadení přiznal a ještě téhož dne byl obviněn z loupeže, za což mu hrozí trest dvou až deseti let vězení,“ shrnul vedoucí šumperského územního odboru Libor Giesel.

Vyšetřovatelům muž také předal věci, se kterými poštu vyloupil. Ukázalo se tak, že použitou zbraní byla airsoftová pistole. Získané peníze už u sebe ale neměl, neboť je okamžitě použil na splacení dluhů.

„Jelikož jde o do té doby netrestaného pachatele, který se ke zločinu doznal a s kriminalisty spolupracoval, nebyly shledány vazební důvody a jeho trestní stíhání probíhá na svobodě,“ doplnil Giesel.

Autor: