Největší hvězda odchází ke konkurenci. Bijec Vémola mění promotérskou organizaci

Jedna z nejvýraznější tváří české scény MMA, bojovník Karlos Vémola, mění promotérskou společnost a nově bude startovat pod hlavičkou organizace Oktagon. Rozhodl se totiž ukončit spolupráci s XFN. Vémola nebyl spokojený s výběrem protivníků a v organizaci již neviděl žádnou budoucnost. Spekulaci, že za to mohou neproplacené odměny, nepotvrdil.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český MMA zápasník Karolos Vémola.

Český MMA zápasník Karolos Vémola. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„S XFN už jsme neviděli nějakou společnou budoucnost. XFN mělo pocit, že je 'převémolováno', že chtějí budovat nějaké nové talenty. A pro mě že má být budoucnost porazit starého dědka v Brně a někoho, koho už jsem jednou porazil,“ řekl Vémola v rozhovoru pro iSport.cz, ve kterém svůj odchod oficiálně potvrdil. Oktagon se podle všeho chystá představit novou akvizici na pondělní večerní tiskové konferenci.

Vémola, který byl hlavní tváří XFN, se naposledy představil v prosinci ve vyprodané O2 areně, kde v prvním kole porazil Flavia Rodriga Magona z Brazílie. V březnu se měl v Brně utkat s Martinem Šolcem a v červnu jej čekala odveta s Patrikem Kinclem, tyto zápasy se ale už neuskuteční. Jestli Kincl chce, může mě přijít porazit do Oktagonu. Nevidím v tom žádný problém, uvedl první Čech, který se prosadil do elitní organizace UFC.

Vémola se rozhodl přestoupit zejména proto, že ho láká souboj s bývalým šampionem slavné organizace Bellator Attilou Véghem ze Slovenska a s jeho krajanem Samuelem Krištofičem. Chci nastoupit v Ostravě. Nečekám ale, že mě nechají zápasit hned o titul. Na jednom z turnajů bych chtěl vyzvat Samuela Krištofiče, řekl Vémola. Ostravský galavečer se uskuteční v sobotu 16. března.

Organizace XFN ještě odchod svého šampiona nepotvrdila. XFN má s Karlem Vémolou platnou smlouvu do roku 2023. Pracujeme na několika společných projektech a v současné době intenzivně promujeme jeho zápas na XFN 17 v Brně. Situaci pečlivě sledujeme a budeme informovat, napsali představitelé organizace na své facebookové stránce.

Následně uvedli, že jsou připraveni se proti případnému odchodu Vémoly bránit s pomocí právníků.

„Karlos se mnou už měsíc nekomunikuje, posílá nám dopisy jeho zástupce, pan Districh. Měli jsme zájem na osobním vyrovnání či osobní dohodě. Nám se zdá celá kauza dopředu připravená,“ řekl promotér XFN Petr Kareš pro iDNES.cz

Informaci o platné smlouvě ale Vémola vyvrátil. My jsme ji vypověděli a o nové smlouvě jsme jednali, ale nedomluvili se na ní, řekl.

krb, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme