Češi v zahraničí: Necid si udržel střeleckou formu, exceloval Kadeřábek

11.02.2019, 17:02
Aktuality
Pavel Kadeřábek byl u zázračného zmrtvýchvstání Hoffenheimu na hřišti Borussie Dortmund a podílel se na něm gólem a asistencí. V nizozemské první lize se prosadil po týdnu opět Tomáš Necid. O patro níž se trefil obránce Josef Kvída za Nijmegen.

Anglie


Fantastická jízda fotbalistů Bristolu pokračuje. Série bez porážky ve všech soutěžích už čítá 14 zápasů. V Championship vyhráli pošesté za sebou. Naposledy přivezli vítězství 1:0 z Blackburnu. Celý zápas za Bristol odehrál český obránce Tomáš Kalas.

Itálie


Útočník Patrik Schick nastoupil v základní sestavě AS Řím na hřišti Chieva Verona. Pomohl k vítězství 3:0, byť se na žádné brance přímo nepodílel jako střelec nebo nahrávač. V 59. minutě ale musel střídat a podle zpráv z Itálie s největší pravděpodobností bude svému týmu nějakou dobu chybět, protože má drobný problém se svalem. S určitostí má přijít o úterní zápas Ligy mistrů proti Portu.

Francie


Rennes porazilo v Ligue 1 na domácím hřišti Saint Étienne 3:0. Čisté konto v brance domácích vychytal Tomáš Koubek. S fanoušky se pak podělil o vítěznou radost z kabiny na svém Facebooku.



Německo


Záložník Vladimír Darida naskočil v dresu Herthy Berlín do zápasu na hřišti Mönchengladbachu v 88. minutě místo Slováka Ondreje Dudy. Hertha si odvezla nečekané vítězství 3:0.

Jednou z klíčových postav zápasu mezi Borussií Dortmund a Hoffenheimem byl české obránce hotů Pavel Kadeřábek. Ten nastoupil v základní sestavě Hoffenheimu a více než hodinu přihlížel koncertu domácího týmu, který už vedl 3:0. V 75. minutě však Kadeřábek přihrál na gól Belfodilovi a o osm minut později dokonce sám skóroval. Hoffenheim velký návrat do zápasu zkompletoval v 87. minutě a nakonec si dovezl remízu 3:3.



Brankář Jiří Pavlenka udržel čisté konto v brance Werderu Brémy, který porazil 4:0 na domácím hřišti Augsburg. Za domácí hrál celý zápas také Theodor Gebre Selassie, který dokonce mohl skórovat ale v šanci neuspěl. Za Augsburg odehrál celých 90 minut záložník Jan Morávek.

Španělsko


Sevilla na domácím hřišti remizovala s Eibarem 2:2, ale za bod byla nakonec ráda. Góly totiž střílela v 88. a 92. minutě, přičemž v těch chvílích už hrála o deseti bez vyloučeného Banegy. Celý zápas za Sevillu odchytal Tomáš Vaclík.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid po dvou zásazích v minulém kole nechyběl v základní sestavě ADO Den Haag. V 77. minutě zápasu navíc přidal další branku, kterou v té chvíli vyrovnával na 2:2. Domácí Emmen však ještě stihl strhnout vítězství na svou stranu a triumfoval 3:2.



Obránce Josef Kvída se trefil ve druhé lize za Nijmegen a pomohl mu k remíze 1:1 na hřišti Cambuuru. Odehrál celých 90 minut.

Celý zápas za rezervu AZ Alkmaar zvládl také Ondřej Mihálik. Jeho tým ale prohrál v Almere 0:2. Další Čech Richard Sedláček tentokrát do hry nezasáhl a proseděl celé utkání na lavičce náhradníků.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček odehrál celé utkání za Lokeren proti Antverpám a pomohl týmu k vítězství 2:1. Útočník Jakub Řezníček se bohužel do hry nedostal.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb prohrála v chorvatské lize na hřišti Hajduku Split 1:2. Celý zápas za hosty odehrál obránce Jan Lecjaks. Lokomotivě patří v tabulce čtvrté místo, které stále znamená postupu do kvalifikace Evropské ligy.

Izrael


Záložník Martin Zeman odehrál za Hapoel Raanana 69 minut na hřišti Maccabi Netanya. V 65. minutě dostal žlutou kartu, o pár minut později už byl vystřídán za stavu 1:0 pro domácí, který se nezměnil až do konce.

Maccabi Petah Tikva vyhrál 2:0 na hřišti Kirjatu Šmona. Český obránce Tomáš Sivok odehrál za hosty celý zápas.

Maďarsko


Haladas remizoval 1:1 na hřišti Paksu a svou měrou k tomu přispěl i český útočník Michael Rabušic, který v dresu hostů vyběhl do zápasu od začátku druhého poločasu. Právě v něm se podařilo týmu ze Szombathely vyrovnat skóre. Rabušic dostal v 62. minutě žlutou kartu.

Polsko


Obránce Adam Hloušek odehrál celý zápas za Legii Varšava a pomohl jí k výhře 1:0 na hřišti Wisly Plock.

Dobrý vstup do jara má za sebou i Jagiellonia Bialystok. Na vítězství 3:0 v Legnici se podílel i záložník Martin Pospíšil, jenž nastoupil v základní sestavě a odehrál 66 minut.

Od 87. minuty hrál za Zaglebie Lubin český útočník Jakub Mareš a po závěrečném hvizdu se mohl na půdě Lechu Poznaň radovat z vítězství 2:1. Závěr zápasu byl přitom hodně divoký. Těsně před Marešovým příchodem Zaglebie neproměnilo penaltu, ale nakonec se radoval po vlastním gólu domácích v nastaveném čase.

V základní sestavě Piastu Gliwice nastoupil útočník Michal Papadopulos a odehrál do svého střídání 69 minut. Do statistik zápasu v Krakově proti Cracovii se zapsal žlutou kartou z 33. minuty. Gliwice ale prohrály 1:2.

Severní Irsko


Útočník Marek Červenka nastoupil v základní sestavě Linfieldu proti Coleraine a na konci se mohl radovat z výhry 3:2. Do střelecké listiny se nezapsal a vítězný gól z 90. minuty už sledoval z lavičky. V 79. minutě byl totiž vystřídán.

Skotsko


St. Mirren s Václavem Hladkým v brance prohrál v FA Cupu doma s Dundee United 1:2. Český gólman chytal od přestupu do Skotska v šestém zápase za sebou. Kromě prvního duelu ale ve všech ostatních jeho tým prohrál.

Hearts porazily v osmifinále celek Auchinleck Talbot jasně 4:0. Do zápasu naskočil v 72. minutě útočník David Vaněček. Brankář Zdeněk Zlámal proseděl celý duel na lavičce.

Turecko


Až na poslední dvě minuty řádné hrací doby a nastavený čas se dostal na hřiště v dresu Alanyasporu útočník Josef Šural. Jeho mužstvo prohrálo v Izmiru s Göztepe 2:3. Rozhodující branka padla v 89. minutě.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dokud se tu budou brát za supertalenty hráči jako Bucha (za měsíc 21 let = 5 zápasů v lize) tak se dál neposuneme

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Aldeano

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
dave30

Z jazykového hlediska můžeš být supertalent i v padesáti. Je jasné, že ve sportu to vnímáme jinak. A je pravda, že když se u nás mluví o mladých talentovaných fotbalistech, kteří mají 22 - 23 roků, tak se mi otevírá kudla v kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ho považuje za supertalenta? to slyším poprvé

Reagovat
forma

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Tak když skutečné supertalenty nemáme, tak co máme dělat.

Reagovat
Rarášek

Bucha supertalent .

Reagovat
wyqinac

na tom videu z Borussie - Hoffenheim me nejvic bavi klasicky ten komentator velmi vtipny je, jak goly borussie a hoffenheimu kazdej krici jinak, jedno goooooool a druhy gol gol gol gol me tyhle komentatori tak bavi

Reagovat
JeséRodriguez

Kliment! Kliment! Kliment!

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kde bude hrat Kalas pristi rok, az Bristol postoupi do PL?

Reagovat
TheMally11

Nottingham?

Reagovat
dave30

Chceš hrát o postup do PL, musíš mít v týmu Kalase. Ale asi zase Bristol, protože prví rok nepostoupil ani s Boro, ani s Fulhamem.

Reagovat
db18

Protože Fulham udělal tu chybu a nechal ho to play-off hrát...

Reagovat
dave30

On má vůbec štěstí, že přestože odehrál za 4 roky asi 140 zápasů, tak vždy hráli o postup. Asi štěstí na spoluhráče...

Reagovat
dave30

Navíc to vypadá, že pokud si ho v kádru nenecháš, tak jdeš za rok zpět do Champu. Neuvěřitelné náhody.

Reagovat
smazaný uživatel

Šural - přišel, viděl, prohrál

Reagovat
REPLIKATOR

Zatím nastoupil na 4 minuty, 1 minutu a 2 minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě chvíli, a dosáhne na magickou hranici 10 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, kdy a zdai překročí to bájnou hranici 90 minut. Zlý jazykové tvrdí, že jde o celý jeden zápas

Reagovat
Frank Lampard 8

Však v poháru proti Kasimpase hrál 120 minut. Musí to ještě vydýchat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
mayday

Pepik si podle mě myslel, že tak přijde, bude za hvězdu a ještě si vydělá pohádkový love. Anebo nebude za hvězdu, ale i tak si vydělá pohádkový love.

Nakonec to dopadne tak, že nebude vůbec za hvězdu a prachy taky nedostane

Reagovat
icka

ten komentator u BVB-Hofe je na facku s tim gol gol

Reagovat
Shevchenko

Ta tyčka Dortmundu v 75. minutě

Reagovat
Andis

Necid půjde do repre to bude horší

Reagovat
Stannis Baratheon

Pavel je v současnosti náš nejlepší hráč. Hned za ním Souček, brankářské duo Pavlenka - Vaclík a asi i ten Kalas, jehož tým nedostává skoro žádné goly, od doby co za ně hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík, Schick, Kadeř...potom dlouho nic. Pak zase nic.

Reagovat
Pride

objektivita level kokot

Reagovat
Stannis Baratheon

Ty jsi taky rarita, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň nejsem mrtvej.

Reagovat
Mr.Mike

Moravek hrac pro repre kdyz bude zdravej

Reagovat
smazaný uživatel

No jaký máte z Morávka dojem vy, co ho sledujete?

Reagovat
Squinty

Ještě doplním, včera Černý za jong Ajax 1+2

Reagovat
dave30

JJ, Černý si zahrál s dorostenci. Za Ajax všichni hráči ročníku 1999 - 2001 a Venca...Tak ale zase někde se musí rozehrát (nevím, proč nešel na hostování?).

Reagovat
Squinty

Hostování odmítl, že se chce zkusit prosadit do A týmu

Reagovat
dave30

Nezbývá, než mu popřát hodně štěstí a zdravi. Ale bude to mít hodně těžké. Když vidím ty mladé vlčáky v tom Jongu (něco jako on před čtyřmi lety...).

Reagovat
smazaný uživatel

nojo, kdyz je nekdo blbej, tak se neda nic delat.. kdyby misto zdrhnuti do Holandu sel radsi pres nasi ligu a vyhral se v nakym Jablonci nebo tak, tak uz je davno nekde jinde, ale jeho boj no

Reagovat
Dufan

to je hodně diskutabilní....takový kdyby.... ho mohl zrakvit i nějakej ze zdejších mastodontů..... idkyž si to udělal sám při kličce myslím

Reagovat
smazaný uživatel

ale prece o to zraneni vubec neslo, odstrelili ho uz predtim ne ?

Reagovat
exse

Ne.

Reagovat
Dufan

určitě ne....právě že už docela stabilně nastupoval z lavičky a dal myslím gol Celtiku v pohárech

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to vim, to si pamatuju.. ale pak zmenili trenera a ten na nej prestal sazet

Reagovat
Dufan

jo myslím že šancí dostával míň, ale ne že by ho zahodili

Reagovat
dave30

Jasně, ale ve svých dvaceti letech (to zranění si "nadělil" ke dvacetinám) měl nějakých 15 zápasů v Eredivise (což v Ajaxu není mnoho).

Reagovat
Dufan

to ne, ale právě když se to začalo trošku obracet, že by mohl konečně sbírat starty v áčku, tak tohle....určitš jsou tam jiný komety

Reagovat
Kiwi-21

V tom měsíci co se zranil mnel asi 3-4 starty a vypadalo to že jako alespoň 12--13. Hráč bude a sem tam základ

Takže kdyby se nezranil tak věřím že je na tom mnohem lépe jak u nás v lize a možná by nakouknul do A repre

Ale to je kdyby, sám se divim že nešel raději hostovat což je dle mého názoru docela velká chyba

Reagovat
dave30

Je pravdou, že ta sezóna 17/18 byla v Ajaxu o mladých hráčích. Tam byl "starý" tuším jenom Schone.

Reagovat
dave30

A to hostování mě také mrzí. Asi má zdravé sebevědomí, tak uvidíme. Ale pokud nevyužije šanci v áčku (snad nějakou dostane), tak 2. nizozemská je prostě málo a od těch mladých (věkový průměr má Jong asi 19 let) se toho asi moc nepřiučí.

Reagovat
stas87

Myslim ze v case kedy sa on zranil, tak Ajax kupil Neresa a to bol jeho priamy konkurent. Neres sancu dostal a vyuzil ju, uz spät Cerneho do zostavy nepustil. Isty si tym ale nie som, snad to objadni nejaky fanusik Ajaxu.

Reagovat
Kiwi-21

On právě prvních pár kol nehrál vůbec a těsně před tím zraněním nastoupil do asi 5 zápasu ze 6 kde byl jednou v základu a podruhé v tom poháru kde se zranil

Reagovat
mayday

Možná by stačilo nesmrdět v Ajaxu a jít do nějakýho Groningenu nebo Graafschapu, kde by hrál a vykopal se konečně. V Ajaxu nemá šanci, tam už jsou teď zas mladší a lepší dravci, než je on.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

do repre?

Reagovat
exse

Asi je škoda, že nešel hostovat, v té obří konkurenci se bude prosazovat velmi těžko. Na druhou stranu je teď hlavní aby hrál a vydržel zdravej, protože s jeho kvalitou je jen otázka času, kdy se prosadí v nějaké první lize a nakoukne do repre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele