INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

DSCN0145Každý majitel firmy by si přál, aby ta jeho byla co nejvýkonnější, stabilní a maximálně konkurenceschopná. Vždy se pak v této souvislosti naráží na známé problémy – nejsou pro to ti správní lidé.

Na snímku pohled na účastníky konference

Jenže co takhle hledat a najít řešení právě uvnitř firmy, a že to jde, zaznívalo z každého z desítky vystoupení na konferenci krizového managementu na téma Řízení firemní výkonnosti, která se uskutečnila 7. 2. 2019 v pražském hotelu Golf. Jejími organizátory byla Česká asociace interim managementu, z.s. (CAIM) spolu s Českou asociací pro finanční řízení, z.s. (CAFIN).

CAIM logoV průběhu konference vystoupila desítka odborníků v oblasti krizového managementu i na problematiku finančního řízení, a nechyběli zde ani někteří ředitelé firem a vrcholoví manažeři. Zajímavá byla skladba jednotlivých témat, ať již měření výkonnosti a motivace ve výrobní, maloobchodní či softwarové firmě, o čemž hovořil odborník na firemní strategii a finance Jan Žižka, fungování projektového managementu v africkém Zanzibaru ze zkušeností interim manažera a předsedy CAIM Jána Dolejše, či téma s názvem Insolvence není ostuda a nemusí být konečná, jak zmínili insolvenční správce David Jánošík a interim manažer Martin Ježek.

Kromě těchto témat zde byla samozřejmě zajímavá i další, k nimž patřil například Transformační plán firmy a jeho vliv na byznys, o kterém v zastoupení Rolanda Juncka, předsedy správní rady společnosti British Steel, hovořila Jana Dronská, tisková mluvčí CAIM, anebo Pět důvodů, proč neváhat a začít s oddlužováním společnosti, o čemž hovořila Dana Zapletalová, manažerka společnosti ENBRA, a interim manažer Petr Karkovský. Téměř jako sciffi zaznívaly některé detaily s čím možným i nemožným se může management developerské společnosti setkat při realizaci velkého projektu v zahraničí. Hovořili o nich Libor Jirásek ze společnosti CBC spolu s interim manažerem Ladislavem Novákem. Celý programový blok pak uzavřel Juraj Atlas, předseda správní rady a ředitel společnosti Liftago, jenž z pohledu analýz a z nich vyplývajících informací naznačil, jak náš život postupně ovlivňují inovace v osobní dopravě, zvláště v taxislužbě poté, co se na scéně objevili alternativní dopravci.

cafin2018Konference, kterou si nenechali ujít mnozí majitelé, manažeři a další zástupci firem s rozmanitým zaměřením svého byznysu, přinesla mnoho cenných informací, zkušeností i praktických rad, jak řídit uvnitř firmy všechny procesy ovlivňující její výkonnost, a co vše se může přihodit, když se majitel i management této základní oblasti věnuje buď okrajově, nebo zcela neprofesionálně. A o tom právě konference byla a v tom také spočíval její přínos.

CAIM je přední českou organizací sdružující krizové manažery a jejím posláním je rozvíjet informovanost, povědomí a know-how o krizovém managementu a budovat tak silné zázemí pro růst kvalitních českých interim manažerů. Členové CAIM pomáhají společnostem přežít, řídit změny a důležité projekty, vyrovnat se s nedostatkem či výpadkem odborných kapacit nebo se změnou situace na trhu. Členové CAIM působili v různých rolích či pomáhali s řešením problémů stovkám podniků a organizací, některým z nich zachránili i jejich existenci.

CAFIN již od roku 2010 pomáhá odbornému rozvoji finančních pozic a vytváří standardy finančního řízení ve spolupráci s předními univerzitami a zástupci podnikové praxe. CAFIN reprezentuje zájmy více než 440 osob majících jedno společné: Finance je baví, CAFIN podporuje výzkum, výuku a vzdělávání na poli finančního řízení; vydává odborné publikace a odborný časopis CAFINews.

(jn)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3