004.cz

IRIDEUS - pražský pěvecký nejen LGBT sbor

V naší redakci jsme se dozvěděli o existenci pěveckého souboru, který se sám popisuje jako LGBT. Zeptali jsme proto Petra, jednoho z členů na několik základních otázek k existenci tohoto neformálního sdružení:

Kdy a kde Vás napadlo založit LGBT pěvecký sbor? 
Za všechno může setkání několika zpěvuchtivých lidí, kteří sbor na jaře roku 2008 dali dohromady dnešní jádro sboru. První zkoušky probíhaly na různých místech v Praze a nezřídka byly následovány posezením v hospodě.

Jakou hudbu děláte? 
Převážně čtyřhlasy, s inspirací v etnické hudbě, klasické evropské tradici anebo kousky šmrcnuté americkými tradicionály či spirituály. 

Kdo je sbormistr? 
Naše šéfová Kateřina, t.č. studentka hudby, která sbor s několika dalšíma zpěvulema a pěvcema před rokem založila.

Kolik účastníků se schází? 
V současnosti je nás 10 pravidelných a asi dalších 5 nepravidelných členů. Chceme navýšit počet ve všech hlasech, největší nedostatek hlasů je v tenoru a v basu. Soprány a alty jsou také velmi vítány. @ Mohl byste přiblížit přibližné rozdělení na muže a ženy? 
Z deseti pravidelných zpěváků je 7 žen a 3 muži.

Připravujete veřejné vystoupení a kde Vás mohou naši čtenáři vidět? 
Pokud se nám podaří překonat minimální kritické množství, rádi bychom vystoupili na festivalu "L na druhou" v Praze či na Queer Parade v Táboře.

Je možné se přijít podívat případně připojit a kde je možné získat informace? 
Jistě. Nacvičujeme v Praze, v blízkosti metra Pankrác. Zkoušky jsou každé úterý od 17:30 do cca 19:30, často následované posezením v baru nebo v hospodě. Podrobnosti najdete na http://irideus.webgarden.cz/. Máte-li chuť se jen tak přijít podívat, napište nám email na adresu: a my vám dáme vědět kde se zkouška koná.

IRIDEUS - pražský pěvecký nejen LGBT sbor - komentáře

K článku není žádný komentář
pravidla pro veřejnost odkazy rubriky posledních 100 komentářů
© 2001 - 2023 Code004 / | ISSN 1214-4452 | Inzerujte na 004.cz | Powered by phpRS |