Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Duklu nezastavila ani repre pauza, o výhře nad Litoměřicemi rozhodla už v první třetině

Hokejisté Dukly plynule navázali na sérii výher před reprezentační pauzou a v pondělním zápase 54. kola první ligy porazili hostující Litoměřice poměrem 5:2. Tabulku veden Jihlava o třináct bodů před Vsetínem, třetí Kladno jře další bod pozadu.

Poslední vzájemný zápas mezi Duklou a litoměřickým Stadionem nemohla Jihlava zahájit lépe. Už na začátku šesté minuty otevřel skóre tečovanou střelou Tomáš Jiránek. Na konci deváté minuty zase slavil po delší době gól obránce Matěj Vála, který se prosadil naposledy 20. října. Litoměřice mohly snížit mohly po Voženílkově střele, Lundström však výborně zasáhl. Pět a čtvrt minuty před koncem pak domácí fanoušci slavili potřetí, když zakončil krásnou kombinaci útočné první formace na jeden dotek Lukáš Anděl.

Na první vyloučení utkání se muselo čekat až do druhé třetiny a vyloučení litoměřického Jánského Jihlava nekompromisně potrestala, Tomáš Harkabus zametl do branky odražený kotouč. Ve druhé třetině došlo i dvakrát na situaci 5 na 3. Nejprve neustály pokračující oslabení Litoměřice, neboť zafungovala spolupráce mezi Lukášem Andělem a Matějem Pekrem, pro kterého se jednalo již o 27. zásah v sezoně! Druhá situace 5 na 3 se naskytla pro hostující tým, který prolomil Lundströmovi čisté konto, konkrétně to byl Korkiakoski. Litoměřice se 43 sekund před koncem druhé třetiny navíc dotáhly na tři branky rozdílu po samostatné akci Jiráska.

Dukla ale v závěrečné třetině kontrolovala utkání, jenže přesilovkový gól Anděla nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. To však nevadilo, neboť bere Dukla z tohoto zápasu tři body po výhře 5:2.

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice 5:2 (3:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Jiránek (J. Holý, Hrníčko), 9. Vála (Čachotský), 15. Anděl (Pekr, Skořepa), 25. Harkabus (Suchánek, J. Holý), 33. Pekr (Anděl, Kajínek) – 37. Korkiakoski (Pavlas, Ščegolkov), 40. Jirásek (Kropáček).

Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Tvrdík, Šimán. Diváci: 1484.

Jihlava: Lundström – Váňa, Kajínek, Matějíček, Půža, Holý, Suchánek, Černohorský – Pekr, Skořepa, Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Hrníčko, Zeman, Jiránek – Bezúch, Klíma, Vála.

Litoměřice: Král (33. Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, Strejček, Jebavý, Dluhoš, Klejna – Ščegolkov, Korkiakoski, Kadlec – Voženílek, Svoboda, Jánský – Dvořák, Průžek, Štohanzl – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Litoměřice, první liga, FK Dukla Praha, HC Stadion Litoměřice, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno, VHK Vsetín, Tomáš Jiránek, Tomáš Harkabus, HC Dukla Jihlava

Duklu nezastavila ani repre pauza, o výhře nad Litoměřicemi rozhodla už v první třetině | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.