INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

entureVětšina lidí je s používáním umělé inteligence (AI) ve veřejných i soukromých službách stejně nebo více spokojena v porovnání s obdobím před 12 měsíci, zjistil mezinárodní průzkum Accenture.

Průzkum zjistil, že 45 procent lidí je dnes s používáním AI spokojenější než před rokem. Úroveň spokojenosti 43 % se nezměnila a 12 % je s používáním AI méně spokojeno než vloni.

„Protože digitální služby hrají v každodenním životě čím dál tím větší roli, lidé očekávají, že i vláda bude držet krok s dobou a bude zavádět AI na podporu veřejných programů a služeb,“ řekl Carl Ward, který vede programy AI pro sekci zdravotnictví & veřejnosti v Accenture.

„AI přináší nové příležitosti pro spolupráci člověka a stroje a tato spolupráce zlepšuje úroveň služeb. Vláda by měla takové nové přístupy k dodávkám služeb proaktivně zkoumat a zároveň zajistit, aby se AI zaváděla odpovědně.“ Průzkum zjistil další pozitivní změny v názorech občanů o využívání AI vládou.

Téměř dvě třetiny (62 %) respondentů po celém světě považuje vládu za minimálně stejně kvalifikovanou jako soukromý sektor co se týče služeb využívajících AI. Více než polovina (56 %) uvádí, že podporuje používání AI vládou a chce, aby se efektivněji zaváděly nové nebo vylepšené služby a pouze přibližně jeden ze čtyř respondentů (25 %) vyjádřil obavy nad etickým a odpovědným používáním AI vládou.

Četné nezávislé analýzy uvádějí rostoucí potenciál pro AI ve veřejném sektoru, jakožto i výzvy ohledně přijetí AI. Adelaide O´Brienová, ředitelka výzkumu u IDC Government Insight, prohlásila, že IDC Government Insights předpovídá, že bude AI do roku 2020 přijímána v širokém měřítku v systémech back-office a samoobslužných službách pro občany a musí také nastat posun v pracovních funkcích, které budou řešit komplexnější a specifičtější úlohy a vztahy.

Občané, kteří pracují ve veřejném sektoru, jsou ohledně využívání AI podstatně pozitivnější než široká veřejnost, přičemž dvě třetiny (67 %) respondentů z veřejného sektoru podporují vládní využívání AI, v porovnání s pouhou polovinou (52 %) jiných respondentů. Obdobně respondenti z veřejného sektoru častěji něž ostatní respondenti - 63 % oproti 41 % - uváděli, že jsou s AI dnes spokojenější, než byli před 12 měsíci.

„AI a jiné digitální vymoženosti jsou nástroje, které pomáhají vytvářet lépe fungující, efektivnější, konzistentnější a personalizovanější služby odpovídající okolnostem a potřebám občanů, což je cílem mnoha vládních organizací,“ řekl Ward. „Běžní občané i pracovníci ve veřejných službách přiměřeně podporují využívání AI vládou, což by mělo zvyšovat tendence lídrů a manažerů využívat příležitosti k transformaci veřejných služeb. AI doplňuje a umožňuje posun vlád směrem k platformám služeb zaměřených na občany a měla by se zaměřit na vytváření nových způsobů poskytování služeb, spíše než na automatizaci existujících vztahů.“

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3