Hlavní obsah

Překvapení! Pod jeho vedením získala dva grandslamy. Světová jednička ukončila spolupráci s trenérem

Praha
Aktualizováno

Tak to je hodně nečekané. Světová jednička čtrnáct dní po vítězství na Australian Open propustila ze svých služeb trenéra. Naomi Ósakaová to v pondělí oznámila na sociálních sítích a všechny svým rozhodnutím šokovala. „Už nebudu spolupracovat se Saschou,“ napsala jednadvacetiletá Japonka na Twitter.

Foto: Edgar Su, Reuters

Čerstvá šampiónka Australian Open Naomi Ósakaová se šampaňským a pohárem.

Článek

Šok. Překvapení. A hlavně otázka. „Co se stalo?“ Naomi Ósakaová totiž v pondělí na Twitteru oznámila ukončení spolupráce s trenérem Saschou Bajinem, pod jehož vedením vyhrála dva grandslamy a stala se světovou jedničkou. „Ahoj všichni, už nebudu spolupracovat se Saschou,“ napsala jednadvacetiletá tenistka.

„Děkuji mu za jeho práci a přeji mu do budoucna všechno nejlepší,“ dodala Ósakaová. Reakce Saschi Bajina na sebe nenechala dlouho čekat. „Díky, Naomi. Přeju ti to nejlepší. To teda byla jízda. Děkuji, že jsem mohl být její součástí,“ uvedl trenér, který v minulosti působil jako sparring partner Viktorie Azarankové i Sereny Williamsové.

Sascha Bajin začal s Naomi Ósakaovou spolupracovat loni před sezonou. První úspěchy se dostavily velice brzy. V březnu Ósakaová senzačně vyhrála turnaj v Indian Wells. V září ovládla US Open, když ve finále porazila Serenu Williamsovou a před pár týdny získala svůj druhý grandslam, když ve finále udolala Petru Kvitovou a zvítězila na Australian Open. V žebříčku se vyšvihla na první místo.

Ósakaová není první tenistkou, která se rozloučila s trenérem poté, co ji dovedl k velkému úspěchu. Němka Angelique Kerberová se loni na podzim překvapivě rozešla s koučem Wimem Fissettem, pod jehož dohledem ovládla v létě Wimbledon a vrátila se mezi elitu. Rumunka Simone Halepová před pár měsíci ukončila spolupráci s Darrenem Cahillem, se kterým na jaře vyhrála French Open. Avšak tady bylo důvodem to, že Cahill si chtěl od trénování odpočinout.

Reklama

Související témata: