MENU

Další podněty ke zvýšení spolupráce

V pátek 8. února 2019 navštívil Vojenský technický ústav, s. p. zástupce velitele Vzdušných sil Armády ČR brigádní generál Petr Lanči. Tématy pracovního jednání s ředitelem státního podniku VTÚ Jiřím Protivou a ředitelem odštěpného závodu Vojenský technický ústav letectva a protivzdušné obrany Petrem Novotným byla realizace stávajících projektů pro VzS AČR a diskuse k nadcházejícím činnostem VTÚ.

Ty mají souvislost jak s leteckou a zabezpečovací technikou, systémy velení a řízení, komunikačními a informačními systémy, tak se speciálními zástavbami do různých typů vozidel, letadel a stacionárních zařízení.

Další projednávanou oblastí bylo zkušebnictví v působnosti VTÚLaPVO, které je zaměřeno na zkoušení záchranných prostředků a padákové techniky, tribologickou diagnostiku, vyhodnocování letových dat nebo dílčí procesy schvalování typové způsobilosti letadel. Okruhem zájmu rovněž bylo aktuální profesní konání VTÚLaPVO v oblastech inženýrsko-leteckého, leteckého rádiového a navigačního i letištního provozního zabezpečení a výsadkové a záchranné služby.

„Děkuji za zajímavou prezentaci odborného portfolia. Shodli jsme se na tom, že další možností k intenzivnější spolupráci státního podniku VTÚ a Vzdušných sil AČR, chceme plně využít. Ke zlepšení zpětné vazby zvýšíme vzájemnou informovanost a budeme se více setkávat jak na odborných pracovištích VTÚ, tak u jednotek vzdušných sil,“ řekl brigádní generál Petr Lanči.

Na další snímky se můžete podívat – ZDE.

Text: Pavel Lang /r
Foto: Vojenský technický ústav

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.