Stuttgart trenéra zatím nevymění, Weinzierl dostane další šanci

12.02.2019, 10:13
Aktuality
Ve Stuttgartu mohou pro tuto chvíli jenom vzpomínat na rok starou jízdu druhou polovinou sezony 2017/2018, která málem skončila účastí v Evropské lize. VfB se letos vůbec nedaří, potácí se na sestupových pozicích a pozitivní energii do krve jeho hráčů nepřinesl ani nedělní duel v Düsseldorfu. Obávat se tak musí trenér Markus Weinzierl...

Stuttgart v probíhajícím ligovém ročníku vyhrál jenom tři utkání a v tabulce se krčí na barážové šestnácté pozici. Tři body naposledy bral v polovině prosince proti Hertě, z následujících šesti zápasů vydoloval jenom jednu remízu a předevčírem prohrál vysoko 0:3 v Düsseldorfu.

Média tak začala spekulovat o budoucnosti trenéra a včera dalo hlavy dohromady vedení německého celku, které přišlo s jasným rozhodnutím - Weinzierl dostane ještě jednu šanci.

"Markus Weinzierl bude na lavičce sedět i v dalším zápase proti Lipsku," řekl jasně sportovní ředitel Michael Reschke.

Weinzierl dříve vedl Schalke a zaměstnancem Stuttgartu se stal v první polovině října loňského roku, tou dobou byl odvolán jeho předchůdce Tayfun Korkut.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
Tomas Kazu Joker

Ajéj. Tak to je 100% konečná.

Reagovat
didosh

Strašné co se tam děje...na druhou stranu s tímhle kádrem by nehnul ani Trapatoni...

Reagovat
Dufan

tak ten kádr má na to hrát o střed tabulky....o udržení je to rozhodně zklamání, hlavně když měli loni dobrej závěr

Reagovat
Rudnevs

Tak on je ten káder najmä zle poskladaný a mnohí hráči sú už za zenitom. Keď pripočítam chaos, ktorý tam panuje, tak sa aktuálnej pozícii nedá čudovať. Každopádne, súhlasím, že po minulej sezóne som to videl tiež dosť optimisticky, ale teraz, keď už do toho lepšie vidno, tak musím povedať, že problémy tam boli už vtedy. To isté platí i pre Schalke, tiež som bol v dôsledku minulej sezóny prehnane optimistický.

Reagovat
andrew96

V této sezóně zatím jen tři změny na postu kouče. Vloni v tuto dobu jich bylo sedm, do konce sezóny nakonec devět.

Reagovat
Dufan

jako na zavolanou ....Norimberk

Reagovat
andrew96

A Weinzierl samozřejmě zítra po tomto článku. Tak už se to rozjíždí.

Reagovat
Dufan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Je to možné, lebo podržal ho Reschke, a ten tam už neni...

Reagovat
db18

Reagovat
Vincent Vegan

Nevim no, cekal jsem od nej vic a ne ze to bude stejna hruza jak s Tajfunem. Asi nechteji, aby pripadny novy kouc zacinal hned proti Leipzigu, jinak nevim co cekaji jeste za zazracny zlepseni zrovna v tomhle zapase. Do konce zbyva jeste dost kol vcetne domacich zapasu s H96 ci Nürnbergem, ale bude to tezky s letosni "formou".

Presto doufam, že spadne primo Nürnberg s Augsburgem a Bundesliga nam tu zustane i na pristi rok

Reagovat
Dufan

Augsburg nechat

Reagovat
Vincent Vegan

Pro mě jsou stejně nezajímaví jako Nürnberg, ale to je subjektivní.

Sestupu Leipzigu či Bayeru se asi jen tak nedočkám, takže aspoň takhle Byť u těchhle dvou jsou za tím přáním hlavně antipatie vůči těm dvěma koncernům v pozadí. Hráče a sportovní projekt mají oba zajímavý..

Reagovat
Dufan

jasně....bude fajn, když Bayernu vyfoukne titul BVB....Norimberk mě zajímá jen z pohledu jestli hraje Petrák, jinak jsou tam ale jen za otloukánka.....ikdyž je to škoda, podle mě je to celkem tradiční celek...za mě dolů Norimberk, ikdyž bych radši Düsseldorf a H96. Nahoru Köln. Když by to vyšlo.

Reagovat
Vincent Vegan

BVB to snad dá

Jako Fortunu jsem taky chtěl dolu, ale teď se tak sympaticky zvedli a zabojovali, tak jim tu záchranu i přeju, byť čekám, že příští rok poletí jako Ingolstadt a Darmstadt.

H96 by mi nakonec asi nevadilo, kdyby šli. Ten tým je nezajímavý, to jen že mám k tomu městu takový zvláštní vztah, tak jim ten sestup úplně nepřeju

Na druhou stranu chci zpátky Köln, HSV a hlavně St. Pauli, takže pokud poletí Augsburg, Nürnberg a H96, tak to beru a časem snad do BL Dresden, Madgeburg a Union

Reagovat
Dufan

HSV souhlas.....s se St. Pauli to by byl nářez.....jo Hannover chápu...já byl jen na 3. lize v Rostocku, když jsem žil v německu...ale taky zážitek

Reagovat
Rudnevs

S Fortunou súhlas. Ten klub i tím je veľmi sympatický, pod starým vlkom Funkelom dokážu i so slabým kádrom dobré výkony. Páčilo sa mi, že keď sa vedenie rozhodlo s Funkelom nepredlžiť zmluvu, tak sa hráči spojili a bojovali za trénera. Funkela som si do pôsobenia vo Fortune nevedel nejak zaradiť, ale tu som si zo obľúbil, je to sympaťák a čo to už zažil vo svojom veku. Navyše má sympatickú manželku, hoci je o dosť mladšia, tak sú pekný pár a po postupe trebárs i písala stlpček do Bildu. Pre Funkela to bude rozhodne pekná rozlúčka s kariérou, keďže už potvrdil, že Fortuna je jeho posledný klub. Za cieľ si dal etablovať ich v Bundeslige.

Mimochodom, majú veľmi zaujímavého nového manažéra. Je to bývalý brankár, ktorý hral na všetkých kontinentoch, s čím sa spájajú rôzne zážitky - ukradol tučniaka, sedel v base v Singapure, trikrát “zomrel” v Anglicku a žil v iglu. Má rozšírené kontakty a v posledných rokoch pracoval ako skaut pre Hoffenheim, ktorému vyskautoval veľa talentov. Celkovo je Fortuna jeden z najzaujímavejších nováčikov za posledné roky, dokážu potrápiť favoritov a i ten samotný klub je veľmi tradičný, navyše sú z veľkého mesta a majú pekný štadión (hoci s hnusným názvom). Plus teda ďalším bonusom sú pesničky od Toten Hosen.

Chápem to prirovnanie k Darmstadtu s Ingolstadtom kvôli hráčskemu kádru. Každopádne, Fortuna má lepšie zázemie (ako píšem vyššie, mesto + štadión), jasné štruktúry (trebárs v Darmstadte dlhú dobu nebol ani manažér a túto pozíciu potom lepili neschopákom Fachom) a nie je to žiadna rýchlokvaška, ktorá sa rýchlo preskákala cez viaceré ligy (trebárs ako Darmstadt, ktorý šiel za krátku dobu z Regionalligy až do BL). Fortuna hrala v 2. BL už dosť dlho pred postupom. Ja verím, že majú väčšiu šancu na etablovanie než trebárs ten Darmstadt.

Reagovat
Rarášek

Vyhodit a podepsat na Spartě .

Reagovat
Blasphemer

Teď když vyházeli většinu cizinců a přeorientovali se na "český jádro" by to chtělo přesně zahraničního trenéra. Ale bylo by to tak sparťanský, že bych se vůbec nedivil.

Reagovat
Rarášek

Ještě bysme stihli někoho přivést .

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavejšie je, že končí Reschke a na jeho pozíciu prichádza Hitzlsperger.

Dietrich sa asi snaží zachrániť si pozíciu. Touto výmenou urobil dobre, ale najradšej by som bol, keby šiel aj on. Každopádne, Hitzlsperger môže byť veľmi dobrá voľba. Jeden z tých inteligentnejších futbalistov, je mladý a klub pozná, navyše ako expert na ARD mal vždy dobré postrehy.

Je to teda ďalší z radu sympaťákov z nedávnej doby, ktorý preberá dôležitú funkciu v klube. Narozdiel od Rolfesa, Kehla a Schäfera bude dokonca na pozícii ešte o level vyššie. Podobnou cestou by sa mohlo vydať i Schalke.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele