Propadu trhu navzdory. Jedna z nejrozšířenějších kryptoměn vzrostla za měsíc o 70 procent

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) Zdroj: profimedia

Binance
Binance
3
Fotogalerie

Výrazné zhodnocení virtuálních měn bývá poslední dobou spíše výjimkou. Jednu takovou ale představuje „mince“ Binance Coin (BNB), kterou pro své potřeby využívá stejnojmenná burza kryptoaktiv. Za poslední týden vzrostla hodnota BNB o třetinu, během uplynulých třiceti dní o zhruba sedmdesát procent.

Během dnešního rána se Binance Coin obchodoval až za zhruba 9,7 dolaru, navíc pronikl do první desítky nejrozšířenějších kryptoměn. Jeho celková tržní hodnota dosahuje 1,3 miliardy dolarů. Pak ale začal ztrácet.

Cenový růst následoval řadu oznámení jedné z největších kryptoměnových burz Binance. Ta má v blízké době mimo jiné převést BNB na svůj vlastní blockchain, dosud uvedená měna využívá datové infrastruktury etherea.

Binance má navíc za sebou úspěšný rozjezd své platformy Launchpad, kde mohou začínající projekty upisovat po vzoru ICO své vlastní virtuální mince. Nedávno se jejích služeb rozhodl využít start-up Fetch.AI zaměřený na možnosti propojení umělé inteligence s blockchainem. Právě pomocí BNB mohou zájemci do projektů představených v rámci Launchpadu investovat.

Publicista a analytik Yashu Gola pro CCN upozorňuje, že jejich úspěch či pád bude mít výrazný vliv na dlouhodobé zhodnocení BNB. Na základě technické analýzy ale dodává, že v dohledné době by se hodnota této měny mohla propadnout, neboť stávající cenová hladina prý ještě není příliš ustálená.