České tenistky znají soupeřky pro baráž Fed Cupu, v dubnu se utkají s Kanadou

České tenistky čeká v boji o udržení ve Světové skupině Fed Cupu Kanada. Zápas odehrají Češky doma 20. a 21. dubna, ale přesné místo utkání ještě určeno není.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 14:25 12. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fedcupový tým při prvním kole proti Rumunsku

Český fedcupový tým při prvním kole proti Rumunsku | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Češky čeká baráž poprvé od roku 2008. Tehdy se přes Izrael dostaly do elitní Světové skupiny a od té doby získaly šest titulů během osmi let.

Holky se s tím popraly skvěle, chválil i po prohře kapitán Pála. Fed Cup nejspíš čekají změny

Číst článek

Kanadu tenistky ve Fed Cupu porazily ve všech šesti vzájemných zápasech. Naposledy zvítězily v prvním kole před čtyřmi lety. V Québecu si tehdy odbyla úspěšnou premiéru v soutěži současná světová pětka Karolína Plíšková.

„Věřím, že budeme favority. To znamená, že budou hrát holky, které z nás favority udělají,“ řekl kapitán Petr Pála v tiskové zprávě.

Přijet by mohla i bývalá finalistka Wimbledonu Eugenie Bouchardová. Někdejší světová pětka a nyní osmdesátka hrála Fed Cup naposledy loni v baráži.

Současnou kanadskou jedničkou je 70. hráčka dvouhry WTA Bianca Andreescuová. O uplynulém víkendu se na výhře v Nizozemsku podílela také deblová desítka Gabriela Dabrowská.

„Najít volnou halu pro baráž v době Velikonoc, kdy bude vrcholit hokejová extraliga, není nijak snadné. Vedeme několik jednání, když jedním z favoritů pro konání utkání je Prostějov,“ naznačil možné dějiště Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která je promotérem duelu.

V prvním kole Světové skupiny prohrály svěřenkyně kapitána Petra Pály o víkendu v Ostravě s Rumunskem 2:3 na zápasy. O semifinalistkách rozhodla až závěrečná čtyřhra.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme