ROZHOVOR – Pondělní dohrávku 19. kola extraligy hostila Odolena Voda. Před kamerami ČT si hostující tým z Prahy vybojoval důležité tři body pro udržení se ve hře o play-off. Odolena Voda se tak s Prahou (oba po 20 bodech) dělí o 9. místo. Foto: Artofoto

Mužem utkání byl vyhlášen Gino Naarden, ale nepřehlédnutelnou oporou zápasu byl také mladý smečař Marek Šulc, který získal 13 bodů a po utkání si s úsměvem udělal čas na krátký rozhovor.

Dnes to bylo pro vás velmi důležité vítězství, je to tak?
Moc důležité. Potřebujeme vyhrávat. Po sérii proher jsme potřebovali vítězství, hlavně pro naši psychiku. Dnes večer to byl dobrý zápas. Byli jsme koncentrovaní a nenechali jsme se zbláznit po prvním prohraném setu. Moc se mi to líbílo.

Prvním set se vám nepovedl. Nesvázala vás před kamerami ČT nervozita?
Nebylo to nervozitou! To si nemyslím. Soupeř hrál dobře. Hlavně v útoku mu hráli dobře smečaři, několikrát tam přes nás útočili do šestky, mohli jsme něco čapnout v poli, ale soupeř hrál opravdu dobře. Zatlačil nás na servisu. Potom jsme se zvedli my a jim pomalu odcházely všechny činnosti, pak jsme je přehráli.

Provázela vás zranění, ambice pražských Lvů byly před sezonou určitě vyšší…
Určitě. Ale na začátku jsme hráli dobře, pak přišel problém. Od konce října jsme si udělal výron já, potom se zranil Gino Naarden, který dnes podle mě zahrál životní zápas. Chyběl dva měsíce. Bylo to všechno “takový lepený,” nic moc.

Už je tým zdravotně v pořádku?
Teď už jsme konečně všichni v pořádku a pevně věřím, že to společně dotáhneme do zdárného konce.

První jiskra vašeho zlepšení byla vidět při utkání s Jihostrojem. Tam vás to nakoplo?
Určitě. Teď jsme odehráli výborné zápasy u nás doma, i když jsme nevyhráli, tak jsme hráli dobře. Ale nedařilo se nám to převést na venkovní zápasy, což si myslím, že se dnešním zápasem zlomilo.

Máš důvěru trenéra, hraješ v základní sestavě. S vlastním výkonem jsi spokojen?
Cítím se dobře a vyhýbají se mi zranění, která jsem měl. Se sezonou jsem spokojený, ale zajíci se počítají až po honu, takže uvidíme, jestli se dostaneme do play-off.

Přáním pražských Lvů je dostat se do play-off?
Stoprocentně!

11. 2. 2019     Odolena Voda – Lvi Praha 1:3

Tabulka EXTRALIGY volejbalistů po 19. kole:
1. České Budějovice

2. Liberec
3. Kladno
4. Karlovarsko
5. Ostrava
6. Příbram
7. Brno
8. Ústí nad Labem
9. Odolena Voda
10. Praha
11. Zlín
12. Benátky nad Jizerou

 

Autor: Blanka Popelková