Těchto 10 potravin vyčistí vaše tělo zcela přirozeným způsobem

Čas od času potřebuje naše tělo, abychom mu vyšli vstříc a umožnili mu fungovat naplno tím, že ho zbavíme škodlivin. Jedině tak se můžeme těšit dobrému zdraví. Čištění organismu pomáhá zbavit se těla toxických látek. Lze toho docílit i přírodními prostředky. Stačí, když do svého jídelníčku zařadíte potraviny, které tuto schopnost mají.

Tedy schopnost odstraňovat toxiny z těla. Mezi klasickou detoxikaci (cílené odstraňování toxinů z organismu) a běžným čištěním je rozdíl, i když se tyto dva pojmy často zaměňují. Při detoxikaci musíte držet určitá pravidla, mnohdy vyřadit i nějaké potraviny z jídelníčku. Provádí se většinou na jaře a na podzim. Kdežto čištění těla můžete provádět kdykoliv tím, že zařadíte do jídelníčku potraviny, které tuto schopnost mají. To však samozřejmě neznamená, že můžete do sebe ládovat nezdravé potraviny, pak vypít sklenici vody s citronem a vše bude zase v pořádku. Je důležité dbát zásad zdravého stravování a čas od času ve větší míře konzumovat tyto „zázračné potraviny“.

1. Citrony

Citrony mají detoxikační schopnost, posilují imunitní systém, protože jsou plné vitamínu C a dalších antioxidantů. Zlepšují funkci jater, žlučníku, trávicí procesy. Sklenice teplé citronové vody hned ráno, dokáže učiněné zázraky.

2. Petržel

Jeho protizánětlivé složky a vysoká hladina antioxidantů a flavonoidů čistí ledviny, játra a gastrointestinální trakt.

3. Rajčata

Rajčata jsou bohatá na vitamín C a další živiny. Zlepšují zdraví srdce a mají vysoký obsah lykopenu, což je silný antioxidant, který zabraňuje poškození volnými radikály a čistí tělo.

4. Cibule

Cibule má rovněž detoxikační účinky, srovnává trávení, chrání nervový a kardiovaskulární systém, zlepšuje hustotu kostí, omezuje vstřebávání tuků a cukrů, posiluje imunitní systém a bojuje proti zánětům.

5. Hrozny

Hrozny jsou plné antioxidantů, které pomáhají při trávení, zlepšují funkci jater, čistí krev a tkáně, regulují hladinu cholesterolu.

6. Chřest

Také chřest má detoxikační schopnosti a navíc dodává tělu mnoho důležitých živin. Chřest je považován za potravinu mládí. Podporuje krvetvorbu, zdraví srdce, udržuje zdravý cévní systém a mnoho dalšího. Pozitivně ovlivňuje hormonální procesy v těle, obnovu a omlazování buněk.

7. Granátové jablko

Granátová jablka mají vysoký obsah vitamínů, vlákniny, antioxidantů, takže zamezují poškození volnými radikály. Chrání před mnoha druhy nemocí.

8. Jablka

Jablka jsou bohatá na vlákninu, takže pomáhají při trávení, čistí střeva, regulují cholesterol, způsobují pocit sytosti (zamezují přejídání).

9. Artyčok

Artyčok je velmi zdravá zelenina, podporuje trávení, čistí tělo, brání zadržování vody a obnovuje funkci jater.

10. Celer

Celer detoxikuje tělo, působí jako silné diuretikum, které zmírňuje zadržování vody (zvýšený výdej moči ledvinami). Pomáhá při trávení a zlepšuje krevní oběh. Diuretika – zvyšují vylučování vody a odpadních látek.

Obrázky:pixabay.com