Nejnovější

Zásahy státu na sociálních sítích a další 4 protimluvy Václava Klause ml.

Na jeho zemi mu záleží, ale jde o počet hlasů. Jeho protivníci – tedy všichni, kdo mu netleskají – jsou neomarxisti, zmrdi a Bobligové. Taky eurounie, mudrlanti a blbej česnek z tramtárie.

Muž stále ještě z ODS si protiřečí ve dne v noci. Jeho úkolem je kázat vodu, pít víno a vytloukat klín klínem. Václav Klaus jr. Autor skandálních výroků, které pak neumí zopakovat naživo.

1. I když je proti zásahům státu do soukromého vlastnictví, chce, aby stát zabraňoval soukromým sociálním sítím vymáhat svoje podmínky mazáním některých příspěvků.

Navrhl k tomu zákon, který tuto “cenzuru” trestá třemi měsíci až šesti lety. Zákon má platit pro diskuzní fórum nad sto tisíc účastníků.

„Soukromé vlastnictví je nedotknutelné – taky Facebooku nikdo nebere jeho servery, peníze ani auta. Ale jeho chování nemůže být libovolné, pokud nabízí veřejnou službu lidem,“ uvádí dále Klaus v polemice stupidně nazvané „Je lepší soukromý, nebo státní koncentrační tábor?“.

Pamatujete si, jak vás Zuckerbergovi vojáci v  uniformách barvy polní šedi navezli do centrály Facebooku a nuceně vás tam drželi? Já taky ne. A proto vám Klaus nevezme auto, jen vám do něj nainstaluje státní omezovač úklidu, a to i přesto, že omezovače také nemá rád.

Klaus jako EU: vezme zbraně jediné straně czexiterů ve sněmovně. Zdroj: Radek Němec

Šéf společnosti Facebook Mark Zuckerberg si určitě půjde sednout na pár měsíců do země, která má míň obyvatel než jeho sociální síť. Představa Klause, kterak honí Zuckerberga po českých soudech, je až humorná. To vše vyustí v další nevymahatelný zákon plný floskulí typu „dobré mravy“ a nebo „subjekty, které mají oprávnění fyzicky zasahovat do podoby dané sociální sítě či jiné platformy, resp. na ní probíhající diskuse.“ Krásná práce od někoho, kdo chce systematicky rušit zbytečné zákony.

Druhá možnost je pak v omezení činnosti Facebooku v ČR. A to vlastně nepomůže ani našim superhrdinům čtvrtého odboje, kteří nebudou mít kde ventilovat své názory.  Do toho, že se Klaus v září minulého roku účastnil semináře o svobodě slova, který pořádal Tomio Okamura – známý svými třiceti tisíci zablokovánými na své facebookové stránce jako Internet Ban King – mi jako „zmrdovi“ asi nic není.

2. I když nesnáší eurounijní sociální inženýrství, sám by do školství zavedl plánovanou výrobu inženýrů a kunsthistoriků.

Mezi pravicové mimikry obou Klausů patří také obavy ze sociálního inženýrství. Na přednášce v Olomouci v říjnu 2015 ho jednoznačně odsoudil. Ve svém komentáři z listopadu 2018 však Klaus píše, že stát má „Stanovit roční počty studentů na oborech, které stát chce podpořit. Například tedy 3 kunsthistoriky, 300 strojních inženýrů, 300 chemických inženýrů, 200 lékařů…

Výroba čechoobčana

Vyrábíme „Čechoobčany“: Ti makovaní jsou chemičtí inženýři. Bude jich o sto víc než doktorů. Ještě že to nedělá EU, jejich inženýrství je zlé. Naše je křupavé. / Zdroj: Wikimedia commons.

Někdo nám tu mluví o dekantování inženýrů, bet mínus a alf plus v předepsaných množstvích jak v Huxleyho Konci civilizace, a ukazuje přitom na neomarxisty a na EU, jak zakazuje nemít v řeznictví mrazák?

Nope. Jste tím samým, co oni. Jen nabízíte méně a na menší ploše.

3. Bojovník proti politické korektnosti prosazuje politickou korektnost v manželství homosexuálů.

Politická korektnost je strašidelná, odkazující v našem prostředí ke komunistickému kádrování, a hlavně je sebepožírající, neudržitelná a nepraktická. Ale  málokdo ví, kdo všechno ji realizuje a jak dlouho.

Za posledních pár let se podařilo „pravičákům“ přesvědčit lidi o tom, že autory Orwellovského jazyka jsou jen jejich oponenti. O tom, že ty dvě století před tím jazyk mrzačili oni místo novotvarů jeho podvazováním, už debata nehovoří.

Stačí zajít na Hanspaulku a říct nahlas „homosexuální manželství“. Uvidíte, kolik vám před očima přeběhne šejků křičících „Haram!“. V Západních zemích běžná věc je v ČR nepovolena, aby neurážela menšinu lidí, co si ji nepřejí. Tuto nesvobodu pak podporují „bojovníci proti politické korektnosti.“

Když to podpíráte argumenty na úrovni tříletého dítěte: „Rodina je místo, kde se rodí děti,“ což lze snadno vyvrátit tvrzením: „A co rodina s adoptivním dítětem?“, a pak ještě v tomto kontextu řeknete, že „slova i přídavná jména jsou důležitá,“ co víc je ve skutečnosti politická korektnost?

4. Je dobrovolným členem jedné politické strany, ale prosazuje program a kandidáty jiné.

Politická strana je prostě sdružení lidí podobného názoru. Pokud má někdo jiný názor, měl by odejít sám kvůli sobě. Za předpokladu, že se cítí být silný, tím spíš. Když se však tváříte jako oběť politického nátlaku proto, že prosazujete nepravicový program v pravicové straně a pak ještě podpoříte kandidáta svého oponenta ve volbách, vypadáte jako člověk, který mává na slávistické střídačce sparťanskou šálou. Ostatně toto je případ Václava Klause ml.

5. Zastává se „osamoceného mnicha“, ale nechce mít názor „pár mudrlantů“

Václav Klaus mladší uzavřel svůj komentář o svatbách homosexuálů citátem z Chestertona o lampě, která byla údajně zastaralá a dav progresivních šílenců ji shodil, navzdory přání mnicha, který zůstal osamocen. „Melete o pokrokovosti a zastaralosti,“ citoval. Kdo ale boří lidem možnost mít vlastní klasické manželství, už říct zapomněl.

Ten citát byl ale taky o konformitě davu. Opravdu by ho měl používat člověk, jemuž patří i tato slova: „Populismus je princip demokracie. Jde o počet hlasů. Mám hlásat názory, které má pár mudrlantů?“ Nebyl ten mnich kapku mudrlant?

Dnešní lékařská věda ví o prvoku jménem toxoplasma gondii, který umí měnit lidskou mysl. Až tedy bude více než polovina národa nakažena podobnou nemocí projevující se navenek například rýmou a nacionalismem, můžeme už dopředu tušit, který poslanec bude mluvit o zákazu léčení té nemoci v zájmu národa a půlku projevu hrdě prosmrká. Tak se totiž chová jen člověk, kterému na této zemi záleží.

Filip Horák
Filip Horák (Články)
Čtvrtohorní útvar studující nizozemštinu a žurnalistiku v Holomóci. Narodil jsem se v Pardubicích, odmaturoval v Chrudimi a bydlím v Železných Horách. Making idiot of myself, since 1996.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*