Zelenina

Čirok se zimní zeleninovou směsí

12.2.19 ApiAstrum 0 Comments

Jednoduchý zelný salát s mrkví co zbyl ze včerejška, dnes už trochu unavený, skvěle posloužil jako hlavní základ pro chutnou zeleninovou směs. Se zahřívacím a protizánětlivým kořením, bezlepkovou obilovinou a raw luštěninou ;) Prima véča! Různé zbytky zeleniny a neochucovaných salátů se hodí také do pickles.
Zkusme všichni nevyhazovat tolik jídla! A když už musíte tak hlavně ne do záchodu, to je snad to nejhorší...já se většinou snažím jako správná hospodyně neplýtvat, ale jinak, když už není zbytí, dávám to slepičkám nebo na kompost ;)


Salát:
(nakrájené zelí a najemno nastrouhaná mrkev jako příloha, jinak plus zálivka/ocet atp.)
1/2 hlávky čínského zelí
5 velkých mrkví

500g čiroku (bezlepková obilovina)

2 cibule
4 stroužky česneku
slunečnicový olej
himalájská sůl
1 lžička kurkumy
1 lžička curry
1 velká sklenice zavařených rajčat
jarní cibulka

mungo klíčky

Čirok uvaříme podle návodu na obalu, asi 25 minut vaření.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme kořením, osolíme a vložíme salát, krájená rajčata a přiklopíme. Když zelí poměkne vmícháme nakrájenou jarní cibulku, odstavíme a necháme přiklopené chvíli dojít.

0 komentářů: