shop.musicserver.cz
Good Charlotte, Sleeping With Sirens, Boston Manor, Forum Karlín, 11.2.2019

Good Charlotte v Praze podrželi hlavně fanoušci

Vydáno: 13.02.2019 00:11 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Lucie Levá

Téměř plné spodní patro Fora Karlín ale nepřišlo jen na někdejší hvězdy pop-punku, které svého času stály po boku Blink-182, Sum 41 a dalších. Někteří přišli i kvůli předkapelám, které zdaleka nebyly jen do počtu. O Boston Manor už se mluví čím dál více a Sleeping With Sirens už jsou dávno zavedená značka.

Live: Good Charlotte

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 11. února 2019
support: Sleeping With Sirens, Boston Manor, The Dose
Fotogalerie

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 11.2. 2019
© Lucie Levá
Good Charlotte nám před pár lety předvedli ukázkový comeback. Po velmi špatné desce "Cardiology" z roku 2010 a popovém experimentu The Madden Brothers se v roce 2016 skupina vrátila na scénu s překvapivě vydařenou nahrávkou "Youth Authority". Na ní pánové hráli daleko dospělejší hudbu, než jakou se proslavili, a místo středoškolského pop-punku přešli spíše do alternativnějšího rocku s občasnými elektronickými elementy. A v podobném duchu se nese i jejich novinka "Generation Rx", kterou přivezli do pražského Fora Karlín. Sedmá studiovka má sice sotva půlhodinovou stopáž, zato ale nabízí písničky, k nimž se budete chtít vracet. Což vlastně potvrdilo i české publikum, které si především při novinkách vytahovalo z kapes mobily a zuřivě natáčelo.

Ještě předtím ale pódium patřilo předkapelám. The Dose ani Boston Manor jsme bohužel kvůli jiným povinnostem nestihli, což nás zvlášť u druhých zmíněných velmi mrzelo, poslední album je totiž moc fajn.

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 11.2. 2019
© Lucie Levá
Totéž platí i o aktuální nahrávce Sleeping With Sirens. Ti nahradili původně avizované Moose Blood. Výborné emo muzice v podání britské čtveřice už je ale bohužel konec, protože i oni čelili při kauze MeToo kontroverzním obviněním, kvůli čemuž je management Good Charlotte nemilosrdně vyškrtl z line-upu turné, o pár týdnů později se pak kapela pod tíhou veřejného mínění nakonec rozpadla.

Američtí posthardcoristé měli tedy nelehkou úlohu, která byla navíc ztížená i tím, že hrají dost odlišný žánr, než pop-punkové ikony nultých let. Na publiku to bylo vidět, refrény s nimi v jinak velmi slušně zaplněném Foru zpívaly spíše jen desítky lidí.

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 11.2. 2019
© Lucie Levá
Z formace přesto šla skvělá energie, živelní kytaristé dávali jednu otočku za druhou a speciálně basák si s kytarou spíše hrál, než že by hrál na ni. Bohužel jim ale koncert pokazil nejprve špatný zvuk a následně i výpadek mikrofonů a in-ear odposlechů, takže ke konci setu vokalista Kellin Quinn vypadal dost otráveně a to jeho skočení do lidí na úplný závěr asi nebylo tak úplně upřímné. Nedá se nic dělat, na Novarocku 2017 to bylo lepší, tam své současné souputníky na turné jednoznačně přehráli. V Praze to ale bylo naopak.

Pátá česká zastávka a návrat do Fora Karlín po roce a tři čtvrtě byl pro Good Charlotte úspěšný. Spousta věcí se ale mohla povést daleko více. A to jak nazvučení, tak vizuální pozlátko, které tvořily jen jiskry a pár světel, nebo i zpěv obou dvojčat, který byl přinejlepším průměrný.

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 11.2. 2019
© Lucie Levá
Přes to všechno to byl ale dobrý koncert a nemalý podíl na něm měli hlavně fanoušci. Oddaní příznivci, ale i dominantní masa těch, pro něž to byla první živá zkušenost s Maddenovic dvojicí, vytvářeli od začátku fantastickou atmosféru plnou zvednutých rukou, rozeskákaných nohou a vykřičených hlasivek. A skupina to dobře viděla.

Joel Madden neskrýval vděčnost a každou chvíli velmi uctivě děkoval za přízeň všem, které jejich hudba stále zajímá. První výrazný moment byl v bouřlivě přijaté "The Anthem", nestrádaly ale ani vzpomínky na úplně první studiovku například v podobě dnes už až směšně jednoduše znějící "Little Things" nebo klasiky typu "Predictable" či "Hold On". Třikrát se formace vrátila k výborné a možná trochu nedoceněné "Good Morning Revival", a pokaždé tím vyvolala mohutnou vlnu radosti.

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 11.2. 2019
© Lucie Levá
Novinek sice mohlo zaznít klidně více, v těch prezentovaných to ale čtyřicítku atakujícím pánům šlo náramně a ani náhodou se nejednalo o nutné přetrpění, jak to v mnoha případech běžně bývá. Za vyzdvihnutí stojí zejména k aktuální problémům USA vztahující se balada "Prayers", v níž na moment převzal hlavní pěvecký part manžel Cameron Diaz a sběratel luxusních vozů, Benji Madden.

"Co jste dělali v roce 2004? Já vám povím, co jsem dělal já. Seděl jsem někde v backstagei na turné v koutku a vzlykal: 'Proč mě jenom nemiluje?'" komentoval někdejší přítel Hilary Duff dobu, díky níž dal dohromady úspěšnou řadovku "The Chronicles Of Life And Death". I díky ní už ale může být dnes zeť Lionela Richieho se svým životem spokojený. A s pražským koncertem, na němž mu po nesmrtelné hitovce "I Just Wanna Live" při závěrečné "Lifestyles Of The Rich & Famous" celá hala na povel klekla a vyskočila jako jeden muž, jakbysmet.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 37/2019 - od The Highwomen přes Milese Davise po Iggyho Popa (11.09.2019 06:56)
- Fotogalerie: Good Charlotte ve Forum Karlín (12.02.2019 10:57)
- Good Charlotte se už za týden vrací do Prahy (04.02.2019 21:51)
- Recenze: Good Charlotte na "Generation Rx" postavili bezbariérový vchod do světa punku (25.09.2018 11:09)
- Nové desky 37/2018 - od Diany Krall s Tonym Bennettem přes Olympic po Davida Guettu (18.09.2018 13:00)
- Naživo: Foo Fighters na Rock im Parku excelovali, Gorillaz lákali na novou desku (09.06.2018 11:16)
- Naživo: Good Charlotte vzbudili rozporuplné dojmy (18.06.2017 11:13)
- Fotogalerie: Good Charlotte ve Foru Karlín v obrazech (18.06.2017 09:57)
- Good Charlotte se chystají do Prahy (10.06.2017 11:31)
- Recenze: Noví Good Charlotte našli starou mízu, na výhru to ale nestačí (30.10.2016 15:01)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu