Hlavní navigace

WD představuje nové NVMe disky

13. 2. 2019

Sdílet

 Autor: Western Digital
Western Digital s novým diskem WD Black SN750 NVMe SSD zvyšuje zážitek z hraní počítačových her

Společnost Western Digital uvedla druhou generaci vysoce výkonných SSD disků WD Black SN750 NVMe. Nové disky budou k dostání až do kapacity 2 TB ve formátu M.2 a to ve dvou verzích, pro PC a pro herní stroje stavěné na míru. Pro tento segment bude v nabídce verze s integrovaným chladičem, který napomůže udržovat stabilní rychlost a teplotu. 

Western Digital

Pokrok dosažený u nových počítačů i u technologií pro grafické prostředí her posouvají herní počítače do nových výšin. Pro maximální herní zážitek musí hráči projít mnoha výzvami, včetně vyšších požadavků na výkon počítače a práci s velkými soubory během hraní her. Některé hry zaberou až 100 GB úložné kapacity. Špičkové přenosové rychlosti poskytují hráčům téměř nepřetržitý a okamžitý přístup ke hrám a souborům, vrátí je do hry mnohem rychleji a zvýší výkon a odezvu počítače.

Tradiční SSD disky NVMe proto, aby zajistily vysoké rychlostí čtení i zápisu, jsou navrženy tak, že pro udržení provozní teploty v přijatelných mezích omezí výkon. Nový SSD disk WD Black SN750 NVMe přináší verzi s integrovaným chladičem, který byl vytvořen ve spolupráci se společností EKWB, předním výrobcem technologií pro chlazení počítačů. Štíhlý SSD disk s chlazením EKWB bude dostupný u kapacit od 500 GB do 2 TB na jaře 2019. Chladič účinně odvádí teplo z disku během intenzivní práce, a umožní tak SSD disku ve srovnání s disky SSD bez chladiče pracovat po delší dobu při současném udržení stabilní výkonu zápisu i čtení.

Western Digital také přidal “Herní režim” do ovládacího rozhraní, které bylo speciálně vytvořené pro disky WD Black SSD. Tato možnost umožní uživatelům flexibilně omezit režim nízkého výkonu a dosahovat nepřetržitého maximálního výkonu disku v případě, že to od svého disku chtějí.

SSD disky WD Black SN750 NVMe

Druhá generace SSD disků NVMe  je postavena na vlastní 3D NAND technologii Western Digital, vlastním firmware i vlastních ovladačích. WD Black SN750 NVMe přináší vertikálně integrovanou platformu SSD navrženou pro maximalizaci výkonu disků SSD NVMe, který je vyžadován opravdovými hráči počítačových her a počítačovými nadšenci. Tato skupina uživatelů si staví, individualizuje nebo neustále vylepšuje své herní stroje. Nový SSD disk NVMe poskytuje vysoké rychlosti sekvenčního čtení (až 3 470 MB/s u 500GB a 1TB modelů) a zápisu (až 3 000 MB/s v případě 1TB modelu), dále přináší vysokou kapacitu a zkracuje čas nutný pro přístup k uloženým datům, programům a souborům, zrychluje přenos kapacitně náročných her, přehrávání video souborů v rozlišení 4K/8K a dalšího digitálního obsahu. Navíc se nový disk chlubí extrémní datovou propustností, kdy náhodné čtení dosahuje hodnot 515 000 IOPS, hodnoty náhodného zápisu jsou pak 560 000 IOPS (v případě 1TB modelu). Nové disky umožňují dosahovat vyšších hodnot odpovědi systému při přístupu k více složkám současně v různých umístěních na disku pro spouštění dalších úrovní her a vyžaduje méně času při průběžném ukládání dosažené úrovně her při jejím hraní.

příloha_ovladnete_sva_data

Cena a dostupnost

Nové SSD disky formátu M.2 2280 s jednou úložnou stranou  budou dodávány v kapacitách od 250 GB do 2 TB. Doporučená cena pro trh v USA začíná na 79 USD až po 499 USD v závislosti na typu a kapacitě disku. Verze s chladičem, určená pro počítačové nadšence a profesionální hráče, bude dostupná na jaře 2019.

Byl pro vás článek přínosný?