Manželka Preisse o jeho démonech: Celé dny zavřený ve tmě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Manželka Preisse o jeho démonech: Celé dny zavřený ve tmě

Martina Preissová
Martina Preissová (Foto: D. Kundrát, M. Pátek)

Těžké chvíle nezažívá kvůli psychickým problémům jen Martin Preiss (46), ale i jeho žena Martina (43), která je herci už několik let oporou. Ačkoliv soužití s Preissem není procházka růžovou zahradou, manžela by prý opustit nedokázala.

Manželka syna Jany (71) a Viktora (71) Preissových se rozpovídala o nelehkých chvílích, které prožila se svým mužem. V psychicky náročném období byla Martinovi vždy oporou a ještě se starala o jejich děti. Stupňování depresí Martina Preisse probrala dle Blesku v rozhovoru pro časopis Vlasta v roce 2018, a zmíněné smutné zážitky jí nikdo nezávidí.

„Začnou se objevovat maličké problémy, kterým dáváte zástupná jména, ze začátku vás totiž nenapadne, že jde do tuhého. Potřebuje se ráno dospat… Odvolal práci… Ne, táta dnes nejde do dabingu, je nemocný…

Vrší se to, prohlubuje, je to četnější, častější… Pak se teprve něco stane… Manžel přestal fungovat, byl celé dny zavřený v zatemněném pokoji. Nadměrnou konzumací alkoholu si prohluboval depresi. Možná měl nejdřív deprese, které chtěl přepít, nebo mu pití spustilo deprese, těžko říct, kde je příčina a kde následek. Už se to ale nedalo unést. Odmítal práci, nebyl schopný s námi, s rodinou žít…

Máte na něj vztek, zase jsem mu uvěřila, a on zase zradil…,“ pověděla Martina Preissová smutně. Jiné ženy by takovou trpělivost neměly, přeci jen je to velká tíha, řešit s druhým takový problém, a ještě se do toho starat o děti. Martina ale zatnula zuby a na Martina se nevykašlala. „Já bych to nedokázala. Jsem máma, máme děti, to nejde zrušit tím, že řeknu – já jdu pryč!“ dodala herečka, která je se svým manželem opravdu v dobrém i zlém.

 Zpověď Viktora Preisse o herectví



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.