Querrey v New Yorku nezaváhal a úspěšně vykročil za obhajobou finále

13. 2. 2019, 09:22
Aktuality 2
ATP NEW YORK - Sam Querrey vykročil za obhajobou finále na domácím halovém turnaji v New Yorku dvousetovou výhrou Jihoafričanem Lloydem Harrisem. O čtvrtfinále by si mohl zahrát s Karlovičem, kterého vstup do soutěže proti Albotovi čeká až dnes.
Profily hráčů
Sam Querrey

Aktuálně 49. hráč světa Sam Querrey startuje na svém třetím letošním turnaji. Vstup do sezony se bývalé světové jedenáctce příliš nepovedl. Jednatřicetiletý Američan v Sydney skončil ve druhém kole a na Australian Open hned po prvním zápase.

V tomto týdnu mu hrozí žebříčkový pád, jelikož v domácí hale v New Yorku obhajuje loňskou finálovou účast. První krok ale domácí favorit zvládl, když si po setech 7-6(2) 6-2 poradil s o deset let mladším Jihoafričanem Lloydem Harrisem.

Querrey byl dnes silný na podání, ovšem v koncovce úvodní sady musel řešit velké potíže. V jedenáctém gamu totiž servis ztratil. Jihoafrický mladík ovšem nezvládl úvodní dějství dopodávat a v tie-breaku byl jasně lepším hráčem Američan, který už ve zbytku zápasu dominoval.

Ve druhém kole může Querrey potkat Iva Karloviče, jehož loni vyřadil ve čtvrtfinále. Chorvatský servisman do turnaje vstoupí dnes utkáním s Radu Albotem.

Hned v prvním kole naopak končí nasazená pětka Adrian Mannarino. Loňský semifinalista nestačil 6-2 6-7(5) 4-6 na domácího Reillyho Opelku a prohrál i šestý letošní zápas.

Turnajovou jedničkou je největší domácí favorit John Isner. Jediný člen Top 10 letošního ročníku měl v prvním kole volno a v souboji o čtvrtfinále ho čeká bývalý 17. hráč světa Bernard Tomic, s nímž oba předchozí souboje vyhrál. Dvojkou je Frances Tiafoe. Překvapivého čtvrtfinalistu letošního Australian Open ve druhém kole vyzve Jason Jung z Tchaj-wanu.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 694.995 dolarů
úterní výsledky (12. 2. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Querrey (6-USA) - Harris (JAR) 7-6(2) 6-2
Opelka (USA) - Mannarino (5-Fr.) 2-6 7-6(5) 6-4
Eubanks (USA) - Menendéz (Šp.) 6-4 7-6(4)
Jung (Tchaj-wan) - Ramanathan (Indie) 6-3 3-6 6-1
García-López (Šp.) - Popyrin (Austr.) 7-6(6) 6-3
R. Harrison (USA) - Polansky (Kan.) 6-3 6-4
Schnur (Kan.) - Lin (Kan.) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Měl v TB 6:3, to by se mělo dávat, nabídnutou příležitost LL tedy nevyužil, škoda
Reagovat
SwissMaestro
Hm a Lleyton Hewitt v NY hraje čtyřhru s Popyrinem. Zajímavé :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist