TOPlist

Rezidence Elona Muska na prodej. Podívejte se, v jakém luxusu bydlel

Majetek Elona Muska je v současnosti odhadován přibližně na 491 miliard Kč. Většinu této částky tvoří jeho firmy, ovšem mezi majetkem najdeme i několik nemovitostí. Jednou z nich je luxusní vila v Los Angeles, kterou se nyní rozhodl nabídnout k prodeji.



Elon Musk rozhovor



Nepřehlédněte

Přelomový rozhovor Elona Muska: obavy z AI, elektrické letadlo a zálohování mysli

Z „města andělů“ se Musk rozhodně nestěhuje, pod městem konec konců buduje tunely pro zlepšení dopravy. Domů zde ale vlastní hned několik a tak prodej jednoho z nich rozhodně neznamená, že by Los Angeles přišlo o jednoho ze svých prominentních rezidentů.

Minimalistický design a chytrá domácnost

Dům nacházející se ve čtvrti Brentwood na první pohled zaujme svým designem. Časopis Forbes ho přirovnal k vesmírné lodi, nám připomíná spíše jakýsi bumerang. Prohnutá jednopatrová budova obklopuje velký bazén, ale z venku jinak působí poměrně minimalisticky.

Ani čtyři ložnice nejsou na místní poměry nikterak přehnané, někoho by tak mohla překvapit cenovka 4 499 000 USD, tedy téměř 103 milionů Kč. Cena je však dána zejména polohou, která nabízí jedinečný výhled na město a přitom zachovává soukromí. To pro Muska určitě hrálo významnou roli v rozhodnutí tento dům s nyní již bývalou manželkou v roce 2014 koupit. Elon je totiž znám tím, že dbá na své soukromí a do svého života tak většinou mimo pracovní záležitosti médiím nahlédnout nedá. Prodej domu je tak vcelku jedinečnou příležitostí podívat se, jak si známý vizionář představuje ideální bydlení.

Vzhledem k Muskově oblibě moderních technologií asi nepřekvapí, že je jimi dům protkán. Blíže neupřesněným způsobem lze z mobilního telefonu ovládat v podstatě jakoukoliv část domácnosti, od bezpečnostního systému přes osvětlení, multimediální systémy až po zdánlivou drobnost, kterou jsou závěsy v ložnici.

Autor článku Tomáš Krompolc
Tomáš Krompolc
Fanoušek Androidu, Googlu a moderních technologií. Rád si poslechne tvrdší hudbu a mezi jeho nejoblíbenější seriály patří ty z produkce Netflixu. V současné době je spokojeným majitelem telefonu OnePlus 6.

Kapitoly článku