hnv murr

Datové kabely pro energetické řetězy uspoří až 30 % nákladů

Pro stavební průmysl nebo nenáročné cyklicky pracující stroje - přesně pro ně je navržen a vyvinut nový datový kabel CF8821 společnosti igus, kterou v Česku výhradně zastupuje firma HENNLICH.

 
Nová série kabelů je cenově výhodnou alternativou, která výrobcům strojů přináší nejen úsporu nákladů až 30 %, ale i výhodu v podobě UL certifikace. Igus se s více než 1300 produkty v portfoliu může pochlubit největším sortimentem testovaných flexibilních kabelů pro energetické řetězy.

Datové kabely jsou používány napříč různými průmyslovými sektory, od obráběcích strojů po roboty. Tyto kabely musí být odolné vůči zatížení při práci v energetických řetězech. Igus nyní vyvinul nový cenově výhodný datový kabel určený pro aplikace bez vysokých mechanických nároků, jako např. seřizovací zařízení, enkodérové jednotky nebo stroje na opracování dřeva a kamene.

„Pokud si výrobci strojů vyberou kabel CF8821, mohou ušetřit až 30 % nákladů v porovnání se standardními datovými kabely Chainflex,“ upozorňuje Jan Švarc, manažer pro energetické řetězy igus ve firmě HENNLICH. Díky malému průřezu je nový kabel vhodný pro použití v energetických řetězech s poloměrem ohybu 12,5 x d.

Stínění zabraňuje interferenci. Vysoce flexibilní vnější plášť z PVC je samozhášivý a neobsahuje silikony. Jako všechny kabely od igusu, byly i tyto testovány ve firemní laboratoři. Díky testům je igus jediný výrobce na trhu, který může poskytnout záruku 36 měsíců na celý sortiment kabelů. „Pro nové datové kabely náš dodavatel slibuje životnost až 5 milionů cyklů. Navíc k této záruce poskytuje další výhodu v podobě certifikace UL, což otevírá možnosti pro výrobce strojů, kteří exportují i na americký trh,“ podotýká Jan Švarc.

Dvojitá bezpečnost díky certifikaci UL

S více než 1300 typy v portfoliu, nabízí igus největší výběr kabelů pro energetické řetězy s nejširší nabídkou mezinárodních certifikací včetně UL. Výrobci technologických celků často čelí výzvě spočívající v rozdílných technických standardech a normách v zemích výrobce a operátorů ve Spojených státech. Z toho důvodu se snaží organizace v Evropě a USA již roky tyto předpisy sjednotit. „Firma igus, která je odborníkem na pohyblivé plasty, významně přispívá k harmonizaci tím, že opatřila 1044 ze svých kabelů UL certifikací. Díky tomu mohou firmy snáze exportovat své stroje do USA a bez problémů je uvádět do provozu,“ dodal Jan Švarc.

UL je zkratka pro Underwriters Laboratories což je nejznámější a všeobecně uznávaná certifikační organizace v USA, která pravidelně vydává normy a uděluje certifikace produktům, jako jsou právě kabely Chainflex. Pokud mají kabely tuto certifikaci, uvedení do provozu je rychlé a jednoduché.
 
Publikováno: 13. 2. 2019 | Počet přečtení: 671