Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Škoda ukázala skicu elektrického SUV Vision iV

13.2.2019, Milan Šurkala, aktualita
Automobilka Škoda opět poodhalila svou budoucnost. Představila totiž skicu připravovaného elektrického SUV s prozatímním názvem Vision iV. Na jeho základě by se mělo v budoucnu představit nové SUV.
Automobilky často ukazují různé koncepty, případně nějakou tu skicu, která napoví, co se chystá a také zjistí, jaká je odezva zákazníků. Jedním z takových kroků jsou i obrázky nového elektrického SUV Vision iV. Jedná se o jakýsi čtvřdvéřový crossover s karosérií připomínající kupé. Zatímco většina elektromobilů má zaslepenou masku, zde to vypadá, že něco v náznaku přední masky by mělo zůstat. 22palcová kola z konceptu se do sériového vozu jistě nedostanou, červeně podsvícený nápis Škoda na zádi je otázkou, ale pravděpodobnější je, že také ne.
 
Škoda Vision iV
 
Vůz by měl být postaven na nové elektrické platformě koncernu Volkswagen s názvem MEB. Velikostně by měl zapadnout mezi dnešní Karoq a Kodiaq a uvedení sériové verze se zatím jeví na rok 2020. Proslýchá se, že by se dojezd měl pohybovat někde kolem hranice 500 km na jedno nabití. Pokud jde o elektrifikaci u Škody jako takové, pak se už v příštím měsíci na ženevském autosalonu dočkáme plug-in hybridu Škoda Superb PHEV. V plánu je také plně elektrické Citigo. Do konce roku 2020 by Škoda chtěla mít 10 elektrifikovaných modelů.
 
Škoda Vision iV
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama