CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

13. 02. 2019

0 komentářů

Banky dělají čistku na vysokých manažerských pozicích

 

Mít teplé místečko v bance na vysokém postu teď není zárukou jistého pracovního místa. Právě naopak. Banky totiž přecházejí na takzvané agilní, neboli decentralizované řízení a to nepotřebuje tolik vysoce postavených manažerů.

Loading



 

Střetává se tak tradiční bankovnictví s fintechem.  Agilní způsob řízení totiž pro banky představuje způsob, jak mohou udržet krok s technologickými start-upy. Banky už propouštěly ke konci minulého roku.

Předpokládáme, že v důsledku agilní transformace může dojít ke snížení počtu manažerských pozic v řádu nižších desítek, a to zejména na středních úrovních řízení,“ vysvětlil mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

Desítky manažerských postů ruší i Komerční banka, kterou už loni na podzim opustil i člen nejužšího vedení banky Libor Löfler. ČSOB prý takové propouštění nechystá. Agilní řízení méně sází na formální organizační struktury a podporuje průběžně vznikající týmy podle toho, co je momentálně potřeba.

Pro banky byla typická pyramidální struktura řízení, která ale zažívá svůj soumrak. Postupný přechod na agilní řízení s sebou přinese i menší potřebu manažerských pozic,“ říká nezávislý personalista Matěj Matolín.
Zdroj : E15.cz

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *