CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/$ 23.616 -0,24%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

13. 02. 2019

0 komentářů

Trump hodlá potvrdit dohodu o ochraně hranic. Akciovým trhům to svědčí

 

Americký prezident Donald Trump se chystá potvrdit dohodu o ochraně hranic. Dohodu dojednali demokraté a republikáni v Kongresu. Trump se tak chce vyhnout další krizi kolem financování vlády, jehož zablokováním hrozil.

Loading



 

Republikánští a demokratičtí zastupitelé dospěli k dohodě, která částečně požadavkům prezidenta ustupuje. Ale na uvolnění 5,7 miliardy dolarů na stavbu zdi dohoda neobsahuje. Trump prohlásil, že s návrhem není spokojen. Dává mu totiž na ostrahu hranic jen 1,4 miliardy dolarů.

Nemohu říci, že jsem nadšený,“ řekl novinářům v Bílém domě. Připustil, že dohodu může vetovat, novou rozpočtovou krizi vlády ale vyloučil.

Americké akciové trhy dnes otevřely v zelených číslech. Děje se tak v reakci na Trumpovo odlehčení napětí v oblasti obchodní politiky s Čínou. Americký prezident včera naznačil, že je ochoten uvažovat o prodloužení obchodního příměří obou zemí. Index Dow Jones roste o 0,5 %, stejně jako S&P 500 a technologický Nasdaq si připisuje 0,2 %. V rámci širšího indexu S&P 500 nejlépe zahájily dnešní seanci energetické společnosti, které získávají 1,6 %,“ doplnil Jiří Kostka z Komerční banky.
Zdroj : ČT24.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Trhy zatím platební neschopnost USA neočekávají

Zdroj: Pixabay.com V USA se rozpoutala politická bitva o zvýšení dluhového stropu. Ekonomika by se při černém scénáři mohla dostat do platební neschopnosti, přičemž podle odhadů by USA čekaly problémy už v průběhu října. V minulosti byly podobné dohady spíše politickou hrou a skutečné krizi dařilo předcházet.

Text: Karel Pučelík

21. 09. 2021

Těžba ropy na Aljašce

Zájem o těžbu na Aljašce: Prakticky nula

Donald Trump jede až do konce volebního období svou agendu „na plné kecky“, a tak zahajuje aukce licencí na těžbu ropy na Aljašce přímo v centru národního parku. Pod heslem národní energetické soběstačnosti.

Text: Luboš Smrčka

14. 01. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *