Akce pořádané ve Vile Jarmile patří k nezapomenutelným zážitkům.
Pošírovaný pstruh podávaný s květákem
Pečený daněk s celerem
Hotel Akademie
Velké Bílovice
Zahradní 1295
www.hotelakademie.cz
Hotel Akademie ve Velkých Bílovicích těží v první řadě ze svého prostředí. Vinařský kraj v blízkosti Lednicko-valtického areálu, zapsaného na seznamu kulturních památek UNESCO, má jedinečné kouzlo. Hlavní perlou hotelu je ovšem Vila Jarmila − hotelová dependance v podobě kouzelného zámečku s několik set let dlouhou historií. Objekt totiž pochází již z roku 1415, byť od té doby prošel celou řadou přestaveb.
Historie dýchá z každého koutu, zvláště precizně zrekonstruované podzemí patří k nejkrásnějším v kraji. Kuchyni hotelu, respektive celé sítě hotelů Akademie, má na starosti zkušený šéfkuchař Petr Svoreň, který klade důraz na renesanci méně známých a méně využívaných surovin, jako je například teď v zimě řepa či pohanka. A protože součástí společnosti je také šlechtitelská stanice, která v loňském roce zvítězila v soutěži Vinařství roku, páruje své pokrmy s víny.
Na speciálním únorovém menu září pokrmy z "obyčejných" surovin. Z červené řepy připravuje lahodné a křupavé carpaccio. Další specialitou je flambovaný kozí sýr od lokálních dodavatelů, který se servíruje v kombinaci s medem a ořechy.
Šéfkuchař sází na čisté chutě surovin, jež nabízí v jednoduchých kombinacích. Důkazem toho je i poměrně zřídka používaná pohanka, vařená v zeleninovém vývaru, kterou podává v sezonním únorovém menu s pošírovaným pstruhem.
Mezi další speciality šéfkuchaře patří jemné rillettes z konfitovaného kachního stehna či parádní hovězí tatarák servírovaný s brioškou. V netradiční chuťové kombinaci nabízí také konfitované kachní stehno, které servíruje se zauzenou zeleninou − tedy mrkví, dýní, cibulí a bramborem. Pro milovníky zvěřiny je připraven ve vakuu pečený daňčí hřbet s kreativní celerovou přílohou, naopak vegetariáni mohou ochutnat kroupové rizoto s lesními houbami a parmazánem. Od jara do podzimu se na prostorné terase restaurace navíc griluje.
Podívejte se, jak v Hotelu Akademie připravují pstruha v řepném menu.
Připravte si pstruha v řepném menu podle Naháče
Připravte si pstruha v řepném menu podle Naháče.