Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
Staré hry na PlayStationu Gonzalo? Sony má patent na zpětnou kompatibilitu

Staré hry na PlayStationu Gonzalo? Sony má patent na zpětnou kompatibilitu

Události
PlayStation 4 Pro, 1TB, Gamma chassis, černá_1440663952
PlayStation 4 Pro, 1TB, Gamma chassis, černá
Produkt není určen k prodeji.

Internetem už několik týdnů kolují spekulace o chystaném PlayStationu, který je známý pod kódovým označením Gonzalo. Server IGN nyní poukázal na to, jakou vychytávku by mohla novinka nabízet. Sony si totiž patentovalo zpětnou kompatibilitu her.

Společnost Sony zatím drží všechny informace o chystaném PlayStationu pod pokličkou. Zástupci japonského elektronického gigantu sice potvrdili, že na nové konzoli pracují, víc toho ale nechtěli zatím prozradit.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Vrchol nabídky od Sony v současnosti představuje PlayStation 4 Pro

 

Hry i z prvního PlayStationu

Právě to ale dává prostor spekulacím o tom, co by měla novinka umět. Podle serveru IGN by jedním z lákadel chystaného modelu měla být zpětná kompatibilita her. Tím by Sony získalo velký náskok nad ostatními herními giganty, neboť by už při vydání nové pětky nabídlo daleko více her než konkurenti.

Na PlayStationu 5 by díky tomu mohly běžet také tituly, které byly vydány pro čtyřku, trojku, dvojku, a dokonce i pro první generaci televizní konzole od Sony. Jak by byly starší tituly na pětce zpřístupněné, zatím není jasné. Server IGN také podotýká, že samotný patent ještě automaticky neznamená, že by Sony muselo skutečně zpětnou kompatibilitu her nabídnout.

Na bližší informace si tak budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Práce na PlayStationu s krycím jménem Gonzalo jsou nicméně podle dřívějších informací již v plném proudu. V našem dřívějším článku se můžete dočíst o hardwarových součástkách, které by měla chystaná novinka nabídnout.

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků (6)

Revoluce?

Hele, nemůžu se ubránit dojmu, že co už má pár měsíců Xbox (nevím, jestli na to mají patent, nikde jsem se o něm nedočetl), tak to teď uvádí Sony, jen na to musí mít patent... :)

@Virus_3000: nic co by trápilo pc hráče

Ověřený GEEK - level 3

@Virus_3000: On je to v podstatě jen prachsprostý emulátor :) což by PC hráče mohlo zajímat, protože pokud se nepletu pro PS3 snad nějaký fakt pěkný a stabilní zatím není.
Ale je fakt, že už jsem to dlouho nesledoval.

@BERNADIC: https://youtu.be/zfK6nPdXm9c

Ověřený GEEK - level 3

@mcgeety: To je fake jak vyšitý :-D

@BERNADIC: koukal jsem, že na PS3 je už celkem dost obstojný rpcs3. Dokáže třeba rozjet Demon's Souls ve 4K na 30 FPS (engine lock)

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru