Na co se určitě zeptat při pohovoru

Odchod z práce

Pokud právě hledáte práci nebo se připravujete na pohovor na místo, o které stojíte, určitě vám uděláme radost. Dnes totiž přinášíme tipy, které by vám měli pomoci získat na základě pohovoru dobrou pracovní pozici. Pojďme se na to společně podívat.

Nebojte se zeptat

Při pohovoru se není čeho bát. Například se nemusíte ani obávat na něco se zeptat. Existuje mnoho věcí, které je lepší vědět o místě dopředu. Navíc budete-li se ptát, ukážete tím, že vám na pozici záleží. Dobré je si připravit dobrý mix. Zajímejte se o náplň práce, ale i o výhody, dovolenou a podobně. Nikdy však nemějte otázky jen na výhody pro vás. Nepůsobí to dobře. Níže vám ukážeme, které otázky jsou užitečné a zapůsobí.

Jak bude vypadat moje práce?

Nebojte se zeptat na vše, co vás napadne o podobě vašeho budoucího zaměstnání. Například se můžete zeptat na očekávané výzvy spojené s prací. Pokud budete chtít ukázat, že se nespokojíte s průměrným výkonem zeptejte se – Čím se odlišit od průměrných pracovníků, jak vykonávat tuto pozici skvěle? Poté se můžete také zeptat, jak bude vypadat váš typický pracovní den. Zde jde hlavně o užitečnost pro vás. Budete vědět, do čeho jdete.

Jak dlouho vydržel na pozici předchozí pracovník?

Tato otázka může jednak ukázat personalistovi, že vás opravdu zajímá vše o vaší nové práci, jednak vám však pomůže s rozhodováním se. Na určité pozici se mohou střídat zaměstnanci jako ponožky, máte-li tedy možnost zeptat se proč, určitě to udělejte. Začne-li se personalista zdráhat říci vám detaily, můžete pojmout podezření. Pozice mohou mít různá úskalí. Náročnost práce, neodbytný šéf, špatné podmínky. Navíc to berte takto. Zeptá-li se vás personalista na to proč končíte v zaměstnání a chcete pracovat u něj, není dobré zeptat se v podstatě na to samé i jeho ve vztahu k volné pozici?

Honza Mikulín

Peníze mě vždy zajímaly, nyní o nich mohu psát. Rád vám mnohé prozradím.