Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Valentýn politiků: Babišova lyžovačka s Monikou, řeči u Bartošů a Filip bez ženy

Autor: Matěj Pálka - 
14. února 2019
05:44

Politici slaví Svátek všech zamilovaných pestře. Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) dá své ženě Monice květinu a pozve ji na večeři, Piráti Ivan Bartoš s manželkou Lydií pojedou na politickou konferenci do Mnichova. A třeba předseda TOP 09 Jiří Pospíšil slaví prý Valentýna jako svátek lásky v širším slova smyslu, zve si své dobré přátele na večeři. Akorát letos to prý musí odložit.

Svátek všech zamilovaných se po světě slaví 14. února na svatého Valentýna. V České republice mu ale zdatně konkuruje 1. máj, který u nás není jen svátkem práce, ale také lásky. Politici, které Blesk Zprávy oslovily, tak většinou tvrdí, že Valentýna neslaví. Romantické plány mají ale na tento den mnozí z nich.

Manželskou romantiku bude muset nicméně oželet třeba předseda KSČM Vojtěch Filip. „Valentýna neslavím a navíc musím zůstat v Praze a manželka, se kterou budu 40 let, je doma,“ posteskl si, že ze Sněmovny to má do jižních Čech daleko.

Valentýnské plány musí odložit i předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. Ten pro změnu zůstává 14. února ve Štrasburku. „Já mám svátky rád, spíš tedy ty tradičnější, ale i Valentýna rád slavím, akorát ho slavím trochu netradičně,“ prozradil na sebe. 

„Sejdeme se s přáteli, se starými známými ještě ze školy, je nás tak deset patnáct a vidím se tak s lidmi, které mám rád. Uděláme nějakou dobrou večeři. Známí přijdou i s manželkami a dětmi a je to zkrátka dobrý důvod se sejít. Takže to beru jako svátek lásky v takovém širším pojetí,“ popsal. Své plány prý tak jako tak uskuteční, akorát tentokrát to bude muset o nějakých 14 dní odložit.

Lidovec Jurečka rozjímá o manželství

Marek Benda (ODS) sice prý Valentýna neslaví, ale nakonec si se ženou a dětmi užije hezký večer. „Mám v plánu vyzvednout děti z kroužků a být s nimi a ženou společně a uvařit si dohromady dobrou večeři. Těším se, že budou vařit především děti,“ svěřil se otec čtyř potomků.

To premiér Andrej Babiš (ANO) má pro romantické plány přímo ideální příležitost: „Máme dovolenou a budeme lyžovat. Koupím paní kytku a čokoládu a půjdeme na rodinnou večeři,“ zmínil. 

Tak trochu jinou romantiku si na Valentýna užije se ženou předseda Pirátů Ivan Bartoš. „Moje manželka je aktivní pirátská politička. Každý rok v tuto dobu jezdíme se ženou do Mnichova na Pirate Security Conference,“ popsal plány v rodině.

„Letos jsem byl jako lídr pozván na Munich Security Conference, která probíhá v Mnichově. ‚Valentýna‘ tedy strávíme společně na této mezinárodní události,“ dodal.

Naopak Marian Jurečka (KDU-ČSL) je zastáncem tradice. „K svátku svatého Valentýna se váže Národní týden manželství, tak se snažím slavnostně vnímat významnost manželství. Valentýna jako svátek zamilovaných neslavím, ale slavím 1. květen jako svátek zamilovaných, který má větší tradici v ČR,“ řekl pro Blesk Zprávy lidovecký politik, který má dětí dokonce už pět.

ivoadler ( 14. února 2019 11:29 )

Valentýna neslavíme. Lepší je slavit pokaždé, když mám náladu slavit. Teď je to ale problematické, po kořalce dostávám škytavku. Když se napiju, musím to zajíst něčím sladkým.

Eman74 ( 14. února 2019 11:19 )

Kde nabrala hnusná Jiřka milióny ?https://www.novinky.cz/krimi/497313-bohdalova-zaluje-komercni-banku-kvuli-padelanym-obrazum.html

Agent_007 ( 14. února 2019 09:56 )

Bartoš má určitě nachystanou kytku z marihuany.

Ebba ( 14. února 2019 09:42 )

jentakjenkobliha ( 14. února 2019 08:10 )

Paklon má frndoptáka, napr.cá se sám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa