Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Policista si vzal 20 tisíc od ženy stíhané za krádež. Sliboval smazání kamerových záznamů

Česko

  8:39
BRNO - Částku 20 000 korun si vzal jihomoravský policista od ženy stíhané za krádež za slib, že nechá smazat kamerový záznam, který ji z krádeže v drogerii usvědčoval. Policista ženě také namluvil, že je schopen jí zajistit nižší trest nebo umístění do vybrané věznice. Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).
Policie - ilustrační foto.

Policie - ilustrační foto. foto: Vojtěch ŠeredaLidové noviny

Muž byl obviněn z podvodu, zneužití pravomoci úřední osoby a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Hrozí mu rok až pět let vězení nebo zákaz činnosti. Na webu to uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Loni v prosinci se policista neoprávněně dostal do elektronického trestního spisu, odkud získal detailní informace o pachatelce majetkové trestné činnosti.

„Policista předstíral, že dokáže zajistit vymazání kamerového záznamu, který pachatelku usvědčoval z krádeže v drogerii. Dále tvrdil, že může zajistit prostřednictvím nezjištěného státního zástupce uložení nižšího trestu nebo zajistit umístění do předem vybrané věznice,“ uvedla Nguyenová. Peníze v hotovosti si nechal policista předat ve svém autě.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...