Pro naši redakci to byl skutečný objev! Jak se ukázalo, mnohé z produktů, které lidé jedí, vytváří v těle kyselé prostředí, které zpomaluje metabolické procesy.

Tím vzniká nadváha, předčasné stárnutí a mnoho nepříjemných onemocnění. Jedinou spásou je obnovení acidobazické rovnováhy a zdravé harmonie v celém složitém systému nazvaném „lidské tělo“.

Připravili jsme pro vás seznam potravin s alkalickým obsahem, jejichž používáním se stanete zdravým a šťastným člověkem.

Produkty s alkalickým obsahem

1. Citrón

Citrón je skutečně úžasné ovoce! Zdálo by se, že takový kyselý produkt nemůže přece snížit kyselost těla? Je to však otázka pH. Jeho hladina (a ta je 9,0) způsobuje, že žlutý citrus je nejvíce alkalický produkt.

Tento silný prostředek proti nachlazení, virovým onemocněním a pálení žáhy nejen pomáhá bojovat s vysokou kyselostí, ale je také přirozeným antiseptikem.

Citrón je nepostradatelným produktem pro čištění jater. Zdá se, že nejlepším způsobem, jak začít nový den, je vypít sklenici teplé vody s plátkem citrónu.

2. Mangold řapíkatý červený

Švýcarský mangold je jednou z nejvíce alkalických potravin, jeho listy jsou nasyceny vitamíny, bílkovinami, vlákninou a minerálními solemi.

Rostlina pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, posiluje aktivitu mozku a zlepšuje vidění. Listová řepa je neuvěřitelně prospěšná pro kardiovaskulární systém, takže ji můžete klidně přidat do svého letního salátu!

3. Okurky

Okurka je jednou z nejstarších zeleninových plodin. Tento alkalický produkt pomáhá rychle regulovat proces trávení a neutralizovat kyselé prostředí. Navíc tato jednoduchá zelenina obsahuje 90 % vody, což je velmi užitečné pro zlepšení stavu pokožky.

4. Ředkvička

Použití ředkvičky zlepšuje intestinální peristaltiku, snižuje hladinu cholesterolu, aktivuje metabolické procesy, zlepšuje kardiovaskulární systém a pomáhá bojovat proti kožním chorobám. Zajímavé je, že ředkev je nejužitečnější ve své čisté formě, a ne v salátech.

5. Celer

Celer je také na seznamu nejvíce alkalických potravin. Je schopen zpomalit proces stárnutí, zlepšit metabolismus vody a soli v těle, stimulovat vylučování žaludeční šťávy a regulovat hladinu cukru v krvi. Kořen a listy rostliny obsahují vitamíny, minerály, aminokyseliny a esenciální oleje.

6. Česnek

Tento voňavý produkt není jen zdrojem alkalických látek, ale také důležitým článkem pro zachování imunity. Má vynikající antimikrobiální vlastnosti a jeho výrazná vůně zdobí každý pokrm.

7. Řepa

Velmi dobře známý produkt a navíc ještě užitečný! Všechny vitamíny, minerály a vlákniny, které jsou obsaženy v této zelenině, mají příznivý účinek na tělo, uzdravují a omlazují ho.

8. Avokádo

Toto zelené mastné ovoce pomáhá regulovat acidobazickou rovnováhu, je bohaté na vitamíny, aminokyseliny a mononenasycené mastné kyseliny, které posilují kardiovaskulární systém. Skvělý produkt!

9. Žlutý meloun

Žlutý meloun má úžasnou hodnotu pH 8,5. Použití žlutého melounu se doporučuje při močových kamenech, onemocnění ledvin a nachlazení. Šťavnatá vláknina aromatického ovoce zlepšuje náladu, pomáhá překonat nespavost a stres.

Přidejte tento produkt do jídelníčku a nebudete toho litovat. Mimochodem, vodní melouny nejsou o nic méně užitečné, protože obsahují obrovské množství vlákniny a vody. A kromě toho jsou alkalické.

článek pokračuje na další stránce…