Jen pár dnů před Vánocemi si moderátor Honza Musil (51) při pádu ze žebříku poranil páteř a od té doby je upoután na lůžko. Jaké dělá pokroky?

Populární moderátor v životě opravdu neměl na růžích ustláno. V roce 1996 onemocněl leukemií a prodělal několikaletou léčbu, díky opoře rodiny, která za ním stála, ale všechny strasti překonal.

Bývalou manželku Ivetu, s níž má dcery Lucii a Veroniku, si bral velmi mladý, takže se musel nechat zplnoletnit, ani s naplněným manželstvím ale jeho trable neskončily. Po letech Honza přiznal před celým národem, že je homosexuál, což bylo na tehdejší dobu víc než neobvyklé. Od roku 2016 žije v registrovaném partnerství s Jakubem Bialým a těší se z vnoučat, tříleté Sáry a pětiměsíčního Kuby.

Také letošní Vánoce se zdály být poklidné, dokud se Honza ošklivě neporanil. Přes svého partnera tak alespoň posílá fanouškům zprávy z nemocnice – protože, jak sám říká – donedávna toho nebyl schopný.

PROGNÓZY NEMÁ NIKDO RÁD

„Vypadá to dobře, ale stejně… Sice jsem se postavil, to je fajn, ale jde to pomalu. Bude to teď hodně o cvičení, protože to tělo mě zatím moc neposlouchá,“ vypráví mi Musil do telefonu. „Bolí to, to tělo bolí celé. Už jen proto, že nemůžu sedět a ještě asi dva měsíce moci sedět nebudu. Spadl jsem přes břicho, přes žebra, a jak je mám zlomená, tak to bolí. Žebra se hojí až tři měsíce. Je to sice nepříjemné, ale na druhou stranu je tam i ta optimistická stránka věci, že se zvedám. Nechci se rouhat a nechci předvídat, ale řeknu to takhle – chci chodit. Nikdo ty prognózy nemá rád, ani lékaři, protože to všechno se může ukázat jako liché. Takhle mi to řekli na samém začátku, ale snažím se a dělám všechno pro to, aby to šlo,“ slibuje moderátor.

NÁVŠTĚVY MI ENERGII DÁVAJÍ I BEROU

Psychicky je na tom Honza Musil – navzdory všemu tomu, co už má v životě za sebou – až překvapivě dobře. „Mám kolem sebe fajn lidi, a i tady v nemocnici je to na přátelské bázi. Samí mladí lidé. Moc návštěv za mnou nechodí. Mám tady každý den Kubu, ten tady bývá až do večera. S návštěvami trochu šetříme. Zní to možná špatně, ale každá návštěva ubírá energii. Navštěvují mě opravdu jen ti nejbližší a na chvilku,“ jako by se omlouval!

BYL ZA MNOU I ŘEDITEL TELEVIZE

Teď, když se mu udělalo lépe, už má čas také sledovat dění v republice, televizi nebo odepisovat svým fanouškům. „Mám na pokoji televizi a teď už si dokážu přečíst i články na internetu. Už jsem v obraze. Ale je fakt, že dobrý měsíc mě to vůbec nezajímalo. Všechno za mě vyřizoval Jakub. O práci zatím nepřemýšlím, chci se teď soustředit na sebe. Samozřejmě, že pracovat chci, nechci být bez práce a být na někom závislý, ale myslím, že všechno jde, když se chce."

Celý článek najdete v aktuálním vydání časopisu Story.