Pilotinfo

Nová linka Emirates do Phnompenhu přes Bangkok, již jen s Boeingem 777

Přidáno: 13. Únor 2019Autor:

Letecká společnost Emirates spustí od 1. června 2019 novou denní linku do hlavních měst Kambodži a Thajska, Phnompenhu a Bangkoku. Linka z Dubaje do Phnompenhu přes Bangkok nabídne více leteckých spojení cestujícím, kteří létají mezi těmito hlavními městy. Cestovatelé z obou zemí jihovýchodní Asie budou díky této lince mít přístup ke globální síti Emirates s připojením do více než 150 destinací.

Let do Phnompenhu s označením EK370 odlétá z mezinárodního letiště Dubaj (DXB) každý den v 8.45 hodin a do Bangkoku přilétá v 18.15. Let z Bangkoku do Phnompenhu odlétá v 20.00 a do kambodžského hlavního města doletí v 21.25. Zpáteční let s označením EK371 z Phnompenhu odlétá v 23.20 a přilétá do Bangkoku v 0.40 následujícího dne. Let z thajského hlavního města pokračuje na dubajské mezinárodní letiště v 02.25, kde přistává v 05.35. Všechny uvedené odlety a přílety jsou místního času. Nové spojení bude obsluhováno letounem Emirates Boeing 777.

Business třída Emirates Boeing 777 300ER

Společnost Emirates již od července 2017 létá do kambodžského Phnompenhu a dodnes na této trase přepravila více než 100 tisíc cestujících. Phnompenh je ekonomickým centrem Kambodže a v posledních letech zažívá dvouciferný hospodářský růst ekonomiky i díky podpoře rozvoje cestovního ruchu. V roce 2017 hlavní město s 1,5 milionem obyvatel přivítalo na 1,4 milionu turistů, což představuje 21% nárůst oproti předcházejícímu roku. Tato destinace je pro cestovní ruch země zásadní, v roce 2017 do Phnompenhu zavítalo 25 % z celkových 5,6 milionů turistů, kteří zemi navštívili. Navíc, ve stejném roce navštívilo Kambodžu více než 2,1 milionu turistů ze zemí jihovýchodní Asie, včetně Thajska.

Letecká společnost Emirates ve spolupráci se regionálními codesharovými aerolinkami Bangkok Airways, Jetstar Asia a Jetstar Pacific nabídne zákazníkům nejen zlepšenou konektivitu, ale také možnost vytvářet si itineráře, které zahrnují další domácí destinace v Kambodži, Thajsku a dalších zemích oblíbené jihovýchodní Asie. Každodenní linka mezi Dubají, Phnompenhem a Bangkokem bude také doplněna o pět přímých letů Emirates mezi Dubají a Bangkokem. Cestující z Bangkoku mohou letět přímo do Hongkongu s dubajskou leteckou společností.

Emirates Boeing 777-300ER

Tematicky související články

Leave a Reply