BK MLADÁ BOLESLAV

Po dvou dnech znovu doma, Boleslav vyzve pražskou Spartu

14. 2. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Zpět do extraligového kolotoče se mladoboleslavští hokejisté po třetí reprezentační přestávce vrátili vítězně, když před zraky svých fanoušků přestříleli i přehráli brněnskou Kometu, na kterou díky zvládnutému prodloužení vyzráli i počtvrté v této sezoně. V pátek 15. února pokračují Bruslaři v sérii domácích utkání, tentokráte vyzvou pražskou Spartu, tedy jednoho z přímých konkurentů v boji o účast v předkole play-off. Vzhledem k nikterak výraznému bodovému rozdílu mezi těmito dvěma soupeři se bude jednat o nesmírně důležitý souboj, proto opět počítáme s vaší podporou! Utkání se odehraje za přítomnosti kamer O2 TV, začátek je naplánován na 17:30.

Pražané se strachují o udržení elitní desítky

Situace mezi sedmým a desátým místem je krátce před koncem základní části velice vyrovnaná. Nejlepší výchozí pozici mají Bruslaři, kteří zároveň atakují šestou Kometu, devátá Sparta na ně ztrácí pět bodů. Klidně dýchat ale svěřenci německého trenéra Kruppa rozhodně nemohou, do bojů o postup do předkola play-off totiž hodlají promluvit i jedenáctí hokejisté Zlína, oproti nimž je na tom celek z hlavního města lépe jen o čtyři body. Do karet nehraje Pražanům ani aktuální forma, ve středu totiž zapsali třetí porážku v řadě, navíc na ledě beznadějně posledních Pardubic, kterým podlehli jasně 1:4. V tabulce chybí Spartě především body z domácího prostředí, vždyť z posledních sedmi utkání v O2 aréně dovedla Kruppova družina do vítězného konce pouze dvě. Pozitivum naopak představuje lepšící se výkonnost dvou útočníků. Talentovaný Lukáš Rousek si vysloužil pozvánku do národního týmu, Richard Jarůšek většinu zápasů strávil na tribuně, po návratu do sestavy svou šanci ale chytl za pačesy a ve dvou zápasech se prosadil hned čtyřikrát.Poctivě jsem trénoval, ale samozřejmě je lepší hrát zápasy. Zůstat pozitivní bylo těžké, ale poslední dobou jsem se od toho oprostil a těšil se, až zase naskočím do hry," nechal se slyšet ex-boleslavský útočník poté, co nasázel hattrick Plzni.

O odchodu Petra Vrány, který do konce sezony posílil Třinec výměnou za lotyšského kanonýra Robertse Bukartse, už jsme vás informovali před střetnutím s Oceláři. Kapitánské céčko po šikovném útočníkovi převzal defenzivní dříč Jan Piskáček, který dres pražského celku obléká už šestým rokem. Na začátku února podepsal devětadvacetiletý obránce novou dvouletou smlouvu, svou budoucnost se Spartou spojil i Lukáš Pech, s devětadvaceti body lídr týmové produktivity. „Oba jsou zkušení hráči, které v našem mladém týmu potřebujeme. Navíc mají silný vztah ke Spartě a neschází jim výkonnost,“ řekl sportovní manažer Michal Broš. V nejdůležitější fázi ročníku se Uwe Krupp může spolehnout na kvalitu mezi třemi tyčemi, silnou brankářskou dvojici spolu s Matějem Machovským nově tvoří Jakub Sedláček. Dravost a důraz do hry Pražanů přinesl jednadvacetiletý Kevin Klíma, jenž tak v této sezoně působí už v pátém klubu. Velkým překvapením byl návrat Jaroslava Hlinky. Sparťanská ikona zatím působí jen jako výpomoc v kabině a při trénincích, jeho návrat na led ale není vyloučen. „Máme nejmladší kádr v extralize a ve zlomových momentech zápasů nám občas prostě chybí zkušenosti, proto jsme se s Jardou dohodli na možnosti střídavých startů,“ prohlásil Michal Broš.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Kovačevič, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Najman – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Knotek, Kousal

HC Sparta Praha: Sedláček – Blain, Kalina, Delisle, Piskáček (C), Košťálek, Dvořák, Voráček – Bukarts, Pech, Jarůšek – Forman, Klimek, Kumstát – Rousek, Klíma, Smejkal – Kudrna, Sill, Buchtele

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 15. 2. 2018 17:30 (TV)

BK Mladá Boleslav 44. kolo HC Sparta Praha
7. místo, 68 bodů umístění 9. místo, 63 bodů
107:101 skóre 115:113
8:5 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 4:0 (Hradec Králové, Zlín)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 0:5 (Chomutov)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
5 utkání bez inkasovaných gólů 5
17,26 % využití přesilových her 16,46 %
29 góly v přesilových hrách 26
3 góly v oslabeních 3
Michal Vondrka, 32 bodů nejproduktivnější hráč Lukáš Pech, 29 bodů
Michal Vondrka, 14 branek nejlepší střelec Lukáš Pech, 12 branek
Jakub Klepiš, Michal Vondrka,
oba 18 asistencí
nejlepší nahrávač Miroslav Forman, 18 asistencí
Lukáš Pabiška, +9 nejlepší hráč v +/- Robert Říčka, +11
Tomáš Knotek, -12 nejhorší hráč v +/- Richard Jarůšek, Andrej Kudrna,
oba -5
David Němeček, 67 minut nejtrestanější hráč Zach Sill, 58 minut
Martin Pláněk, 77 bodů Radegast index Steven Delisle, 82 bodů
Gašper Krošelj 91,73 %
Jan Růžička 87,27 %
úspěšnost brankářů Matěj Machovský 92,03 %
Jakub Sedláček 90,88 %

Gašper Krošelj 2,12
Jan Růžička 3,50
průměr inkasovaných gólů na zápas Matěj Machovský 2,41
Jakub Sedláček 2,61