Rosol na challengeru vyhrál derby s Kolářem a je poprvé v sezoně ve čtvrtfinále

14. 2. 2019, 12:28
Aktuality 2
ATP CHALLENGER CHERBOURG - Lukáš Rosol na halovém challengeru v Cherbourgu v premiérovém souboji ve třech setech porazil o 11 let mladšího Zdeňka Koláře a poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy v řadě a postoupil do čtvrtfinále. V něm se třiatřicetiletý Čech utká se Stevem Darcisem.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© tennisslovakopen.sk)

Lukáš Rosol na předchozích pěti turnajích posbíral pouhé dvě výhry. Po zklamání v kvalifikaci Davisova poháru, v níž Češi prohráli s Nizozemskem, prohrál hned svůj úvodní zápas na challengeru v Budapešti.

Na dalším halovém challengeru v Cherbourgu se však bývalému 26. tenistovi světa daří. Ve francouzské hale si na úvod poradil s domácím Cornutem-Chauvincem a dnes v osmifinálovém českém derby porazil 6-3 3-6 6-0 o 11 let mladšího Zdeňka Koláře.

Zatímco úvodní dvě sady vždy rozhodl jeden brejk, rozhodující dějství bylo v jasné režii třiatřicetiletého Rosola. Zkušenější český tenista suverénně ovládl tři úvodní gamy, po dalším vybojovaném brejku Kolářův odpor zlomil a českému talentu nadělil nepopulárního "kanára".

Rosol ve svém premiérovém letošním čtvrtfinále narazí na Steva Darcise. Bývalý 38. hráč světa přetlačil 6-4 3-6 7-6(5) nasazenou dvojku Yannicka Madena. Semifinále si brněnský rodák zahrál naposledy loni v listopadu na challengeru v Bratislavě.

• ATP CHALLENGER CHERBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 46.600 eur
čtvrteční výsledky (14. 2. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Rosol (6-ČR)Kolář (ČR) 6-3 3-6 6-0
Humbert (1-Fr.) - Vatutin (16-Rus.) 6-3 6-4
Darcis (Belg.) - Maden (2-Něm.) 6-4 3-6 7-6(5)
Travaglia (3-It.) - Crepatte (Fr.) 6-3 6-2
Mahut (14-Fr.) - Bemelmans (4-Belg.) 6-3 6-4
Moraing (12-Něm.) - Bolelli (5-It.) 6-4 7-5
Otte (9-Něm.) - Quinzi (7-It.) 7-6(3) 6-1
Vanni (8-It.) - Bonzi (Fr.) 6-4 3-6 7-6(4)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Přála jsem to víc Zdendovi a když srovnal na sety, vypadalo to, že by mohl i vyhrát, ale Lukáš byl ve třetím lepší. Ale jinak se mi zápas líbil, byla to celkem rychlá hra, ranaařina, kterou hrává Lukyn a Zdenda mu zdatně sekundoval.
Reagovat
lavamancer
myslel jsem, že Kolář vyhraje. třetí set kanár, no...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist