Hlavní obsah

Až dá Son příště gól, půjdu se už osprchovat, žertoval kouč Tottenhamu po vysoké výhře nad Borussií

Nejdřív trable s odletem na Ostrovy poté, co Sancho zapomněl doma pas a výprava Dortmundu na něho musela čekat, ve středu v noci ještě větší ve Wembley. Lídr bundesligy si prožil dva krušné dny, po nichž je v Lize mistrů na pokraji vyřazení. „V průběhu sezony prostě přijdou období, kdy nejste nahoře. Proto musíme analyzovat, čím to je,“ přiznával švýcarský kouč Lucien Favre, že jeho Borussia Dortmund se právě v tomto období nachází.

LM - první osmifinále: Tottenham - Dortmund (3:0)Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

V bundeslize Borussia dvakrát po sobě remizovala, takže její náskok před Bayernem se ztenčil na pět bodů, v Lize mistrů vyhořela s Tottenhamem, neboť prohra 0:3 v prvním osmifinále jí před domácí odvetou mnoho nadějí na zvrat neponechává.

Kohouti se prostě stávají dortmundským prokletím. V loňském ročníku Ligy mistrů porazili Borussii v základní skupině v obou zápasech, ve středu ji vyprovodili s třígólovým přídělem.

A to se argentinský kouč Spurs Mauricio Pochettino musel obejít nejen bez řady klíčových hráčů. Chyběli mu nejenom Kane a Alli, ale i třeba Rose, Davies a spol.

„Samozřejmě Harry Kane a Dele Alli jsou pro nás velice důležití, ale mám další výborné hráče, kteří jsou připraveni kdykoli nastoupit a podat ten nejlepší výkon. Třeba takový Llorente. Přišel až v samém závěru zápasu, ale za dvě minuty dal tolik důležitý třetí gól," rozplýval se Pochettino nad výkonem svých svěřenců a vysokou výhrou obzvlášť.

Korejce Sona, který hned po změně stran jako první prolomil do té doby perfektně fungující obranu Dortmundu, však vynášel nejvíc. Aby ne, když při absenci Kanea a Alliho na sebe bere zodpovědnost a rozhoduje zápasy.

V posledních dvanácti utkáních dal jedenáct gólů, ve středu se trefil počtvrté po sobě a zbavil Tottenham nervozity, která ho provázela v první půli.

„Až příště dá Son gól, půjdu do šatny, osprchuju se a počkám, až zápas skončí," vtipkoval Pochettino v narážce na to, že góly korejského legionáře v předchozích ligových utkáních s Leicesterem, Newcastlem a Watfordem přinesly jeho týmu pokaždé vítězství.

„Je prostě fantastický a stejně fantastické věci předvádí. S věčným optimismem a úsměvem dává mužstvu obrovskou energii, přičemž jeho výkony jsou zápas od zápasu lepší."

„První gól nám obrovsky pomohl, protože Dortmund působil do přestávky hodně silně a byl lepší než my. Jenže jakmile hned po přestávce inkasoval, působil, jako by byl s prohrou 0:1 spokojený, což nám pomohlo ještě víc," vysvětloval proměnu Tottenhamu po změně stran Jan Vertonghen, který nastoupil na nezvyklém místě levého obránce. A vedl si tam výtečně, neboť na vedoucí branku Sonovi nahrál a druhou sám dal.

A když střídající Llorente přidal po dvou minutách na trávníku třetí, byl z toho pro Dortmund výprask, jimž si přibouchl brány do čtvrtfinále.

„Je to fantastický výsledek, za kterým je skryto obrovské penzum práce a úsilí mých hráčů, ale jsme teprve v polovině vzájemné konfrontace. I do Dortmundu poletíme s tím, že tam budeme chtít vyhrát. Stejně jako loni," plánoval hned po zápase Pochettino.

Reklama

Související témata: