Šokující rozhodnutí soudu: Plekanec jásá, Vondráčková musí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šokující rozhodnutí soudu: Plekanec jásá, Vondráčková musí...

Plekanec zatím boduje.
Plekanec zatím boduje. (Foto ara)

Když chtěla v zimě Lucie Vondráčkové (38) se syny vycestovat z Kanady, podal na ni Tomáš Plekanec (36) tzv. návratovou žalobu. Následně byly jejich dětem odebrány pasy. A teď už se ve věci konečně ledy pohnuly. Před několika dny v Kanadě proběhlo podle Blesku řízení, která dalo za pravdu Tomáši Plekancovi!

Právě on bude mít nyní v držení pasy obou synů. Jak to teď tedy s dětmi bude? K věci se už stačil pro Expres.cz krátce vyjádřit otec Lucie Jiří Vondráček: „To, že dětem sebraly pasy, je pravda, protože si Tomáš stěžoval, že je Lucka unesla, což nás všechny překvapilo. A jak to dopadne, je opravdu na soudu. Pasy už se ale teď vrátily dětem,“ řekl Expresu.cz Jiří Vondráček.

Tuto změnu potvrdila Blesku i Plekancova právnička: „Soud ve věci tzv. návratové žaloby vyhověl Tomáši Plekancovi. Nicméně všechny strany zavázal mlčenlivostí, takže vám nemohu sdělit žádné podrobnosti a velice mě překvapuje, že odněkud unikají,“ sdělila pro Blesk.cz právnička Lenka Radoňová.

Od zdrojů blízkých oběma hlavním aktérům kauzy pak Blesk zjistil, že k předání pasů mezi manžely zatím nedošlo. A to proto, že v takových případech předání probíhá mezi právními zástupci obou stran. Následně také proto, že řízení fakticky neskončilo, protože jedna ze stran se odvolala. „Řízení podle Haagské úmluvy v Kanadě stále probíhá, nyní je ve fázi odvolání. Další spekulace a komentáře jsou naprosto předčasné. Děti i s matkou nyní zůstávají v Montrealu," zaslala Blesku.cz Lucie své vyjádření prostřednictvím advokáta Machálka.

Jiří Vondráček promluvil o tom, co teď jeho dcera prožívá:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.